Ékszerbakik, amelyekkel többet árthatsz a megjelenésednek, mint gondolnád

Fashion,And,Beauty.,Woman,With,Makeup,In,Jewelry.,Portrait,Of
Shutterstock - puhhha
stílus bakik ékszer
Ha nem megfelelően válogatsz a kiegészítők között, a kívánt hatás ellenkezőjét válthatod ki. Íme, azok az ékszerbakik, amiket jobb elkerülni.

Az ékszerek, kiegészítők kitűnő lehetőségek arra, hogy feldobják az öltözködésünket, kivéve, ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy milyen szempontok szerint válasszuk ki a számunkra megfelelőeket. Van, hogy egy kiegészítővel többet ártasz a megjelenésednek, mint gondolnád – vigyázz, nehogy te is elkövesd ezeket az ékszerbakikat!

ékszerek, ékszerbaki, kiegészítő
Az alábbi ékszerbakikat ne kövesd el
Forrás: Shutterstock

Lássunk 5 tipikus ékszerbakit: ezeket kerüld el 

1. Nem veszed figyelembe a ruhád díszítéseit

Flat,Lay,Composition,With,Fashionable,Woman's,And,Man's,Accessories,On
A ruhádon számtalan különböző díszítés lehet, amik befolyásolják azt, hogy milyen ékszer passzol az aznapi öltözékedhez
Forrás: Shutterstock

A ruhádon számtalan különböző díszítés lehet, amik befolyásolják azt, hogy milyen ékszer passzol az aznapi öltözékedhez. Érdemes megnézni a gombok színét is – és ehhez hangolni az ékszerek színeit. Nem túl előnyös például egy ezüst gombos blúzhoz aranyozott, fa nyakláncot vagy fülbevalót viselni. Fontos, hogy a ruha díszeihez stílusban és színben is passzoljon az adott kiegészítő.

2. Nem a testalkatodnak megfelelő darabot választod

Woman,Jewelery,Concept.,Woman,S,Hands,Close,Up,Wearing,Rings
Nem a testalkatodnak megfelelő darabot választod
Forrás: Shutterstock

Ha például rövid, vastag nyakad van és ellensúlyozni szeretnéd – kerüld a domináns, tetemes méretű nyakékeket, medálokat, köveket. Válassz helyettük egy finom, ízléses, vékonyabb láncot medállal! Az így keletkezett V-alak ellensúlyozza és sikkessé, karcsúbbá teszi nyakadat. Kerek formájú medálokat sem érdemes választanod, ha rövid a nyakad – ehelyett inkább hosszú formákat keress, amik megnyújtják és optikailag szebbé varázsolják dekoltázsod.

3. Nem egymáshoz illően válogatod össze az ékszereidet

Woman's,Hands,Close,Up,Wearing,Rings,,Bracelets,And,Necklace.,Modern
Az ékszereknek nem csak színben, hanem stílusban is passzolnia kell egymáshoz
Forrás: Shutterstock

Tartsd szem előtt, hogy az ékszereknek nemcsak színben, hanem stílusban is passzolnia kell egymáshoz. Figyeld meg az anyagát, a formáit, tedd őket egymás mellé, mielőtt felveszed és látni fogod, ha valamelyik kilóg a sorból.

4. Hangsúlyos gyűrűt választasz, de a manikűrről elfeledkezel

Woman,Hands,With,Manicure,And,Jewelry,Ring,On,Yellow,Background,
Egy feltűnő, extravagáns gyűrűvel kitűnő hatást érhetünk el
Forrás: Shutterstock

Egy feltűnő, extravagáns gyűrűvel kitűnő hatást érhetünk el, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy ezek a darabok felhívják a figyelmet a kezünkre – így például a körmünkre is. Ha már éppen esedékes lenne a manikűr, de nem volt időnk rá, akkor inkább mondjunk le méretes gyűrűinkről és hangsúlyozzuk a dekoltázst.

5. Túl sok a hangsúly

Beautiful,Girl,With,Set,Jewelry,.,Woman,In,A,Necklace
Tipikus hiba, amikor az ékszerek kiválasztásánál feledésbe merül a „kevesebb több” elmélete
Forrás: Shutterstock

Tipikus hiba, amikor az ékszerek kiválasztásánál feledésbe merül a „kevesebb több” elmélete. Nehéz meghúzni, hogy hol a határ és a feladat egyértelműen stílusérzéket igényel, de nem lehetetlen küldetés. Ha úgy döntesz, hogy a dekoltázsodra szeretnéd helyezni a hangsúlyt, válassz harsányabb nyakláncot és szolidabb fülbevalót – ha viszont ragaszkodsz a méretes fülbevalóhoz, akkor mérlegeld, hogy biztos van-e szükség nyakláncra. Ugyanez a helyzet a kezekkel: nagy, extravagáns gyűrűkhöz már nem feltétlenül kell karkötő, de ha a csuklódat szeretnéd hangsúlyozni, akkor a gyűrűk viselését gondold meg.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.