Berobbant a harisnyaszezon - 5 menő stílus őszre termékekkel, árakkal

Fashion,Woman,On,Stairs,In,High,Heel,Shoes,With,Black
Shutterstock - Viktoria Minkova
harisnyaviselés harisnya
Az őszi időszak egyik alapdarabja. A megfelelő harisnya nélkül szinte képtelenség átvészelni a szeszélyes, hideg hónapokat. Ez a darab nemcsak praktikus és kényelmes viselet, de a megfelelő darabokkal párosítva tökéletesen kiemelheted vele nőiességedet, és új szintre emelheted vonzerődet.

A harisnya mindig remek választás, ha elegáns és csinos megjelenésre vágysz a hétköznapokban. Ráadásul az idei őszi szezonban az alapvető funkcióján túl is nagy hangsúlyt kap ez a különleges kiegészítő. Bár a harisnyára hajlamosak vagyunk csupán egy szükséges őszi viseletként tekinteni, így jobbára nem sok figyelmet kap, a nemzetközi trendeknek és a legújabb divatirányzatoknak hála ezúttal komoly főszerephez jut. Nem mindegy azonban, hogy mivel és hogyan kombinálod.

A harisnya az ősz nagy kedvence
A harisnya ebben a szezonban hatalmas népszerűségnek örvend 
Forrás: Shutterstock

A harisnya örök stíluselem - íme 5 trend, amit muszáj lesz kipróbálnod:

  • Strasszköves szépségek

Az ünnepi szezonhoz közeledve érdemes beszerezned legalább egy ilyen különleges darabot. Bár az apró strasszköves harisnyák nem hétköznapi viseletre születtek, de ha nem viszed túlzásba a kiegészítőket, elegáns és ellenállhatatlanná teszed az alkalmi összeállításodat. Ezek között vannak visszafogott és egészen merész darabok is, amikben biztos, hogy minden szem a lábaidra szegeződik majd.

Ár: 2.295 Ft
Forrás: H&M
  • Neccharisnyák

Eleinte kizárólag a Moulin Rouge szabados erkölcsű táncosnői viselték ezt a kihívó és rendkívül provokatív harisnyát, így nem is csoda, hogy ez a ruhadarab az erotikához kapcsolódó világ része lett, na meg persze a „bad girl image” velejárója. Többek között olyan hírességek viselték, mint: Marilyn Monroe, Madonna, vagy Rihanna. Azóta is vegyes érzelemmel fogadják a nők a divatvilágban, pedig ultra szexi megjelenést kölcsönöz még a legszürkébb hétköznapokon is. Van már belőle igazán apró lyukacsos testszínű variáció is, amit egy áttetsző harisnyára is rávehetsz.

Ár: 5.495 Ft
Forrás: Calcedonia
  • Áttetsző, klasszikus fekete

A sima áttetsző fekete harisnyák ápolnak és eltakarnak, nagyon kifinomultak, elegánsak és nőiesek. Télen bátran válasz a kicsit vastagabb, thermo darabokat, amik puhák, kényelmesek és jó melegen tartanak a nagy hidegben is. Ezeket a darabokat bátran felveheted miniszoknyához, vagy kötött ruhához. A legjobb, ha ehhez a darabhoz valami klasszikus színű magassarkút, csizmát, vagy lapos cipőt viselsz, ami segít abban, hogy kiemeld a lábaidat.

Ár: 4.190 Ft
Forrás: www.astratex.hu
  • Pöttyös, masnis, mintás

Divatirányzatok jönnek és mennek, a mintás harisnyák valahogy mégsem mennek ki a divatból, a pöttyös, masnis, szívecskés darabok továbbra is népszerűek az őszi-téli időszakban Bájos, kislányos megjelenést kölcsönöz rideg napokon egy-egy komorabb összeállításnak is. Ha túl soknak érzed a mintát, ellensúlyozd egy fekete vagy csoki barna bokacsizmával. Ezek a lábbelik visszafogott, mégis egyedi megjelenést tudnak biztosítani.

Ár: 2.990 Ft
Forrás: Tezenis 
  • Mintás, feliratos

Néhány éve mindenki Louis Vuitton mintás harisnyát szeretett volna, amit a logóból készült minta díszített, most viszont eljött a feliratos harisnyák időszaka. Talán elsőre túl extrémnek tűnhet egy-egy ilyen különlegesség, de idén ősszel a feliratokkal ellátott modellekkel is tehetsz egy próbát, ha kedveled az egyedi stílust.

Ár: 5.495 Ft
Forrás: Calcedonia

Tudtad?

A nylon szál finomságát denier-ben (den) mérik. Minél kisebb a harisnyanadrág den száma, annál vékonyabb, finomabb az anyaga. (6-15 den ultra vékony, 15-20 den vékony, 20-40 den fél-vastag, 50 den és felette – vastag).

A harisnya viselésének íratlan szabályai:

  • hivatalos helyen (irodák, hivatalok, iskolák) a szoknya alá az átmeneti évszakban kötelező viselet a vékony átlátszó harisnyanadrág
  • szandálhoz, nyitott orrú cipőhöz soha nem viselj a láb ujjait befedő harisnyanadrágot. Szerencsére ma már kapható a lábujjakat szabadon hagyó szabású harisnyanadrág is, melyeket éppen ezekhez a lábbelikhez találtak ki
  • a harisnyanadrág színe nem lehet sötétebb a cipő színénél (pl. a fekete harisnya nagyon eltér egy fehér vagy bézs cipővel)
  • a leggings nem harisnyanadrág, a fej nélküli testhez álló leggings nem helyettesíti a harisnyanadrágot ,de a nadrágot sem

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.