Bejelentették a 2025-ös Met-gála tematikáját: eszerint öltöznek majd a hírességek

hollywood vogue met-gála 2025 Anna Wintour Met-gála
Még messze van 2025 májusnak első hétfője, de ez nem akadályozta meg a Vogue-ot abban, hogy bejelentse a 2025-ös Met-gála tematikáját, ami minden évben a Metropolitan Museum of Art Costume Institute tavaszi kiállításához kapcsolódik.

A Metropolitan Museum of Art Costume Institute tavaszi kiállítása 2025 tavaszán a Superfine: Tailoring Black Style címet kapja. A kiállítást Monica L. Miller, a Barnard Africana Studies professzorának 2009-ben megjelent Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity-ből (A divat rabszolgái: fekete dandyizmus és a fekete diaszpóra identitás stílusa) című könyve ihlette. A Vogue szerint a múzeum ruhadarabokat, festményeket, és fényképeket állít ki, amelyek mind a fekete férfiak kitörölhetetlen stílusát vizsgálja a dandyizmus kontextusában, a 18. századtól napjainkig. Ez az első olyan kiállítás, amely a dandyizmust és a fekete férfiak stílusának összefüggését vizsgálja, és ez lesz a 2025-ös Met-gála tematikája is.

Met-gála 2025, Anna Wintour
Pharrell Williams, Anna Wintour és  Lewis Hamilton, a 2025-ös Met-gála társelnökei
Forrás: Getty Images

A 2025-ös Met-gála társelnökei

A kiállítás tematikája mellett az is kiderült, hogy kik lesznek Anna Wintour mellett a rendezvény társelnökei: A$AP Rockyt, Pharrell Williamst, Colman Domingót és Lewis Hamiltont érte a megtiszteltetés. LeBron James tiszteletbeli elnökként vesz részt az eseményen.

Mikor rendezik meg a 2025-ös Met-gálát?

A 2025-ös Met-gálára május 5-én, hétfőn kerül sor New Yorkban, a Metropolitan Művészeti Múzeumban.

Mi lesz a dress code?

A 2025-ös dress code-ot a jövő év elején jelentik be.

Mi is az a Met-gála?

A Met-gála egy jótékonysági esemény és adománygyűjtés a Metropolitan Művészeti Múzeum Jelmezintézetének, amit hagyományosan a divatkiállítás megnyitójára időzítenek. Az eseményen évről évre nyolc számjegyű összegek gyűlnek össze.

Senki sem tudja, mi történik egy Met-gálán

Hogy milyen is egy Met-gála, azt nagyrészt titokban tartják - a vendégeknek be kell tartaniuk a telefontilalmat és a közösségi médiába sem posztolhatnak. Annyit tudni, hogy van egy nagyszabású vacsora és egy (vagy két) ismert előadó, és a résztvevőknek van idejük arra is, hogy felfedezzék a kiállítást. A 2024-es Met-gáláról itt írtunk bővebben

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.