Buday Péter A nap receptje saláta Ez Zsír! gasztro tenger gyümölcsei
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét tengeri napot tartunk. Könnyed sült halat, friss salátával kínálunk Nektek. Reméljük ízlik és holnap ismét jelentkezünk valamilyen tengeri herkentyűvel.

Sült halas nyári saláta

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=CGlIkJ8LVKF22x4O


4 fős adag:

0,5 dl olívaolaj

50 dkg lazacfilé

2 cs újhagyma

5 dkg vaj

1 dl száraz fehérbor

frissen őrölt bors

5 hosszú szál rozmaring

kb 10 db citromfű levél

A sült zöldségkörethez:

8 dkg zellerszál

15 dkg paradicsom

15 dkg padlizsán

20 dkg gomba

0,5 db kaliforniai paprika

2-3 gerezd fokhagyma

Kevés olívaolajat öntök a forró serpenyőbe. Beleteszem a megsózott lazacfilét, és készre sütöm. Vigyázok, hogy ne száradjon. Elkészítem a hagymaragut: az újhagymát kis karikára vágom, majd egy kis lábosba teszem. Ráteszem a vajat és sózom, borsozom. Kevés fehérbort öntök hozzá. Megpárolom puhára. Ízesítem rozmaringgal, citromfűvel. Zellerszálat centis darabokra, paradicsomot karikára, padlizsánt fél karikára, gombát vastagabb szeletre, kaliforniai paprikát pedig vékony csíkokra vágok. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, és belehelyezem a zöldségeket. Kevés sóval-borssal ízesítem, és aprított fokhagymát adok hozzá. Erős lángon megpirítom. Tálaláskor alulra helyezem a megsült zöldségeket, ráfektetem a lazacot és rákanalazom a mártást

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.