Erdélyi Mónika adventi tippje december 15-re:
Kísérletezzünk! - bazsalikom és menta
"Az Egyesült Államokban a báránysült mentazselével hagyományos ünnepi fogás. A karácsonyi sültekhez mi is bátran használhatjuk a következő forrázott olajat: forró vízben blansírozzunk 5 dkg friss menta- vagy bazsalikomlevelet, majd csöpögtessük le és szárítsuk meg. Turmixoljuk össze 2,5 dl olívaolajjal, végül szűrjük át egy gézdarabon vagy textilpelenkán. Tegyük a hűtőbe érni legalább egy hétre, de a kettő még jobb. Karácsonyra pont elkészül, és pikáns ízt az ünnepi ételnek. Csak ízesítőként használjuk! (A blansírozás rövid hőkezelés. A zöldségek megőrzik színüket és csökkenthető a vitaminvesztés. Gőzben is lehet blansírozni, ekkor szűrőkanálban forró víz fölé helyezzük a leveleket, majd ha összeestek, hideg vízzel lehűtjük, amivel megakadályozzuk a további puhulást.)"
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.