Péter Szabó Szilvia Galambos Dorina UFF-videó Péterfi-Nagy Évi bacon sült csirke UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

Ezen a héten a csodaszép énekesnőt láttunk vendégül, aki egy általa továbbfejlesztett receptet hozott nekünk. Nagyon finom lett. A videóból kiderül, hogy az énekesnő mennyire mozog otthonosan a konyhában, és az is, mi a közös bennünk! A videó az alábbi képre kattintva indul el!

Hozzávalók 4 személyre:

800 g csirkemellfilé
200 g bacon
1 kg krumpli
3 db vöröshagyma

bors
3 evőkanál mustár
2 evőkanál majonéz
vaj (a sütőtál kivajazásához)

A megmosott csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A krumplikat és a hagymákat megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. Kivajazott sütőtálba tesszük a baconszeletek háromnegyedét. A maradék bacont felkockázzuk. Ráhalmozzuk a krumpli- és hagymakarikákat. Majd a hússzeleteket, amelyeknek mindkét felét bekenjük a mustár, majonéz, só és bors elegyével. Végül pedig megszórjuk baconkockákkal. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Nagy Bence

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.