A magyar konyha számtalan töltött ételt jegyez. Most a töltött paprikára esett a választásunk, amely minden nagymama specialitása. Ezért fontosnak éreztük, hogy ezt majd unokáink is megtanulják. Benne van minden, amit mi magyarok szeretünk: paprika, paradicsom és sertéshús. Mi így készítjük, próbáljátok ki ti is!
A töltelék:
6 db paprika
500 g darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
só
bors
petrezselyem
pirospaprika
A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. A hagymákat felaprítjuk, és a többi alapanyaggal egy tálban összegyúrjuk, majd megtöltjük a paprikákat. Ami nem fér bele a paprikákba, azokból gombócokat formálunk. Enyhén sós vízben megfőzzük a paprikákat és a gombócokat egy lábosban.
A paradicsomszósz:
2 liter házi paradicsomszósz (2 doboz hámozott paradicsom és 1 liter paradicsomlé)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál zeller
só
bors
bazsalikom
petrezselyem
oregánó
olaj
A hagymákat felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd a paradicsomszószt hozzáadjuk. Fűszerezzük, felforraljuk, aztán belerakjuk a kész paprikákat, végül összerottyantjuk, és tálalhatjuk is! ;-)
Jó étvágyat!
A receptet és más érdekességeket a lányok gasztroblogjában találhatsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.