Az idén utoljára még visszatérünk a sütőtökre, mert amíg van, nem lehet abbahagyni. A pogácsát mindenki szereti, számtalan módon elkészíthető. De ha túl akarunk lépni a sajtos, tepertős, burgonyás változaton egyszer-egyszer, akkor itt a kiváló alkalom egy sütőtökös pogácsát is kipróbálni.
Hozzávalók:
200 g búzaliszt
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
250-300 g sütőtök (előre megsütjük)
1 ek vaj
1 db tojás
1 db tömlős sajt
200 ml joghurt
1 csomag élesztő
só
fehérbors
A tetejére:
2 db tojás sárgája
1 csomag tökmag
A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Letakarjuk, fél órát meleg helyen kelesztjük. A sütőt bemelegítjük 180 fokra. Aztán lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe rakjuk őket. Hagyjunk pár centi távolságot, mert a sütőben is megduzzadnak még. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, és tökmaggal megszórjuk. Mehet a sütőbe, kb. 20 perc alatt megsülnek.
A receptet és más érdekességeket a lányok gasztroblogjában találhatsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.