Táplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször,
igyál 6-8 pohár vizet és minden egyes falatot addig rágj, amíg már teljesen pépessé nem válik.
Emellett kerülni kell a rágógumit, a babot, a gyökeres zöldségeket és a hüvelyeseket, valamint a sóval is csínján kell bánni. Viszont építsd be az étrendedbe a leveles kelt, a tojásfehérjét és a joghurtot, melyek mind felgyorsítják az anyagcserét.
Hogy a felfúvódást elkerüld, hagyd el a cukrot, a gabonát, a koffeint és az alkoholt,
a vércukorszint egyensúlyban tartásához pedig igyál sok vizet és egyél minél több sovány fehérjét - ez utóbbi az állandó nassolásra is kitűnő. Ha minden falatot alaposan megrágsz, nem csak az emésztést serkented, de hamarabb fogod jóllakottnak érezni magadat, így elkerülhető a túlevés.
Shauna Wilkinson táplálkozási tanácsadó szerint létezik egy olyan egynapos étrend, ami nagyon látványos eredményt hoz: reggelire jöhet egy szelet teljes kiőrlésű piritós dióvajjal, vagy zabkása bogyós gyümölcsökkel, esetleg két főtt tojást. Emellé ihatsz vizet, amibe érdemes friss citromlét csavarni,de gy csésze zöldtea sem rossz választás.
Délelőtt jöhetnek a sótlan magvak, mert ezekben egészséges zsír található, ráadásul fehérjében, rostban és vasban gazdagok. Ebédre fogyassz leveles kelt vagy spenótot koktélparadicsommal, uborkával, répával, avokádóval, főtt tojással, napraforgó maggal, öntetnek pedig használj citromot és ecetet. Utána kortyolj el egy pohár borsmenta vagy citromfű teát, melyek egyaránt emésztésjavító hatással bírnak.
Délután jó választás a natúr joghurt gyömbérrel vagy szeletelt uborkával, illetve görögdinnye, vacsorára pedig válassz sovány fehérjéket, például lazacot, amely gazdag omega-3 zsírsavban, mellé pedig válassz olíva olajban és fokhagymában párolt spenótot.
Italként a víz a legideálisabb választás!
Ihász Katalin, dietetikus
Fontos tudni, hogy csodát 3 nap alatt nem lehet tenni. Lapos hasat csak fegyelmezett életmóddal, mozgással lehet elérni. Érdemes kerülni a puffasztó élelmiszereket, ételeket: a szárazhüvelyeseket, a zöldségek közül a karfiolt, a káposztaféléket, a kukoricát, a karalábét, a retket, a hagymát, a zöldborsót. A túl fűszeres, valamint a cukros ételek, szénsavas italok, alkoholos italok,tej és tejtermékek is okozhatnak puffadást az arra érzékeny embereknél, ezért az ő esetükben strand előtt ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztását is érdemes csökkenteni.
Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.