Grillázsos étcsokoládé
A cukrot olvaszd meg egy edényben. Amikor karamellizálódott, öntsd bele a mogyorót, és forgasd át a cukorban. Közben vedd le a gázról, nehogy megégjen a cukor. Egy olívaolajjal vékonyan kikent tálcára tedd ki a grillázst. Miután megkeményedett, vagyis nagyjából fél óra múlva robotgépben zúzd össze, szinte por állagúra. A csokit gőz fölött olvaszd meg, majd keverd hozzá a fűszert és a tejszínt, végül a cukrozott mogyorót is. Egy tálat bélelj ki sütőpapírral, abba kanalazd bele a csokis masszát, majd ha kihűlt, tedd be a hűtőbe. Néhány órás hűtés után formázz belőle szaloncukorformákat, amiket sorakoztass fel egy sütőpapírra. Ezt is érdemes újfent hűteni egy kicsit.
Zserbós ízvilág
A diót daráld le, a sárgabarackot forró vízzel áztasd be egy tálban. Amikor megpuhult, öblítsd le, és turmixold össze, végül add a dióhoz a többi hozzávalóval együtt. Alaposan keverd össze a masszát, majd formázd meg, ahogy a grillázsos masszával is tetted. Ezt is megéri a hűtőben pihentetni néhány órát.
A szaloncukor csokizása
20 dkg étcsokoládénak nagyjából a kétharmadát melegítsd meg gőz fölött. Amikor ez kész, vedd le a gőzről, és hűtsd vissza a maradék csokoládéval. Így pont megfelelő hőmérsékletű lesz a szaloncukrok bevonásához. A csokikat tűzd fogpiszkálóra, és vagy így, vagy két villa segítségével forgasd meg a csokiban. Ha kihűlt, már csomagolhatod is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.