Ez az igen egészséges olaj számtalan polifenolt tartalmaz, amelyek szervezetünk számára igen előnyös vegyületek. Többek között gyulladáscsökkentő és keringésvédő hatásukról is ismertek. Sőt csökkentik a rákos megbetegedések kialakulását, valamint segítik az emésztést.
Ez az olajos mag kiváló magnéziumforrás – ennek megfelelő szintjére azért érdemes odafigyelni, mert, ha nagyon lecsökken, annak többek között a vércukorszintünk és a vérnyomásunk látja kárát. Egy felnőttnek naponta 400 mg magnéziumra van szüksége, 28 gramm tökmagban pedig 168 mg van.
Gazdag telítetlen zsírokban, amelyek elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez, valamint antioxidánsokban és linolsavban is gazdag. Főzni és sütni is lehet vele, de salátákban is igen kedvelt olaj.
Itthon kevésbé kedvelt növény, pedig ez is tele van telítetlen zsírokkal, csökkenti a „rossz" koleszterin szintjét, nem mellesleg pedig kiváló káliumforrás.
Azt hihetnéd, hogy az omega-3 zsírsavakat csak a tengeri halakból tudod kinyerni, pedig a lenmag kiváló forrása ennek a fontos tápanyagnak.
Olajos hal, igaz? Nos, tengeri állat lévén, rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz, ezenkívül pedig igen magas a D-vitamin-tartalma is.
Omega-3 zsírsavat a dió is tartalmaz, emellett pedig fehérjét is. Ezek együttesen kiválóan hatnak az immunrendszerünkre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.