Krémalma
Ez az egzotikus gyümölcs, más néven cserimoju sokak számára lehet ellenszenves. Külseje nem sejteti, hogy a belül puha, omlós húsa az ananászhoz és a banánhoz hasonló édeskés ízt rejt. Nem fukarkodik a C-vitaminnal, vassal, kalciummal, valamint a béta-karotinnal, foszforral és rosttal sem. Tehát kifejezetten egészséges és finom déligyümölcsről van szó, melynek azonban fekete magjától jobb távol tartani magunkat, mivel mérgező alkaloidákat tartalmaz.
Pomelo
Ez a hatalmas grapefruithoz hasonló déligyümölcs sokakat késztet arra, hogy savanykás ízt sejtető külseje miatt inkább a polcon hagyják. A vastag héj azonban édeskés citrusos belsőt takar, melyet egyaránt ajánlott magában, salátában vagy a reggeli zabpehely részeként fogyasztani. Sőt van, ahol lekvárt is készítenek belőle. Egy igazi vitaminbomba.
Pagodakarfiol
Ez a karfiolhoz hasonló káposztaféle remek salátaalap, de párolva köretként is remek választás. Magas a C-vitamin-, a karotin-és a K-vitamin-tartalma. Nem mellesleg remekül „helyettesítheti" a tányéron a karfiolt vagy épp a brokkolit, mivel nehezebb véletlenül szétfőzni, és sokkal dekoratívabb is.
Pitaja
Az egyik legszebb gyümölcs, mégsem kerül belőle sok hazai asztalra. Ennek oka pedig nem csupán az árában, de furcsa kinézetében és belsejében is keresendő. A sárkánygyümölcsnek is nevezett hullámos kúszókaktusztermés íze kissé savanykás, nagyon hasonló az egreséhez. Rengeteg C-vitamin és rost található benne. Fogyaszthatod magában, gyümölcssalátában, de akár turmixot is készíthetsz belőle.
Rambután
A hamis licsi néven is ismert ázsiai gyümölcs pirosas héja alatt üvegesfehér vagy világosvörös gyümölcshús lapul, melyet a cseresznyéhez hasonló roppanósság jellemez. Egyszerre édes és savanykás, egyetlen hazánkban honos és ismert gyümölcs ízéhez sem hasonlítható. Talán ez az – a kinézetén túl –, ami visszatartja a kevésbé vállalkozó kedvű embereket a fogyasztásától.
Jákafa
Ez a gyümölcs hatalmasra, akár 30 kilósra is nőhet. Nyersen is nagyon finom, de akár fűszeresen, főételként is megállja a helyét. A konyhából a húst kizárók számára mindenképp érdemes kipróbálni a kissé nyers, zöld húsú gyümölcsöt, mely remekül helyettesítheti az állati eredetű alapanyagokat. Gyümölcsként az érett, sárga színű „Jackfruitot" érdemes fogyasztani, így lehet érezni az édeskés, banánhoz, mangóhoz hasonló ízét.
Lila édesburgonya
Kívülről épp olyan, mint egy hagyományos krumpli, de belül csodás lila színe van. Ám nem ez az egyetlen különbség: íze messze sem olyan semleges, inkább édeskés, diószerű. Készíthetsz belőle krumplipürét, párolhatod vagy épp sütheted is. Érdemes kipróbálnod, ha az édesburgonya ízét már becsempészted az ételeid közé, hiszen gyulladáscsökkentő hatású, gazdag káliumban, C-vitaminban, valamint antioxidánsokban és rostokban is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.