Ezek a csillagjegyek hajlamosak leginkább az önbizalomhiányra

csillagjegyek, önbizalomhiány
Shutterstock - PeopleImages.com - Yuri A
horoszkóp önismeret önértékelési zavar
Az önbizalomhiánynak számos oka lehet; vannak, akiknél egy-egy negatív esemény hatására alakul ki, de akadnak olyanok is, akik már a születésük pillanatában rendelkeznek az önbizalomhiányra való hajlammal. Néhány csillagjegy szülöttei igen kevés önbizalommal rendelkeznek.

Az önbizalomhiány leküzdése nagy erőfeszítésbe kerül, de egyáltalán nem lehetetlen. Ma már számos önismereti technika létezik annak megsegítésére, hogy hinni tudjunk magunkban és felismerjük az értékeinket. Ezek a csillagjegyek egy életen át tanulják, hogy hogyan szeressék magukat, ugyanis a nehézség már a születésük pillanatában ott volt a személyiségükben, de nem kell megijedni: a bolygók csupán hajlamosítanak, a döntés a mi kezünkben van, hogy hogyan kezeljük és mit kezdjünk az önbizalomhiányunkkal.

csillagjegyek
Néhány csillagjegy hajlamosabb az önbizalomhiányra
Forrás: Shutterstock

Ezek a csillagjegyek küzdenek leggyakrabban önbizalomhiánnyal

1. Halak

A Halak csillagjegy szülöttei rendkívül érzékeny teremtmények, így gyakran esnek annak áldozatául, hogy egy-egy negatív körülmény, vagy személy hatására elveszítik az önmagukba fektetett hitüket. Legtöbbször a megfelelni akarás eredményezi azt, hogy önmagukat alárendelve, mások igényeit szem előtt tartva cselekszenek és ez gyakran az önértékelésük rovására megy. A Halak hajlamos alul értékelni és a külső visszajelzések alapján megítélni saját képességeit, ez sokszor olyan fokú szenvedést okoz a lelkükben, hogy befelé fordulást, depressziót eredményezhet. Önkritikájukkal mindig túllőnek a célon, ezért fontos lenne számukra, hogy rendszeresen, akár napi szinten emlékeztessék magukat az értékeikre. Hasznos gyakorlat lehet számukra például az, hogy minden egyes reggelen nézzenek bele a tükörbe és 3 megerősítő mondatot mondjanak maguknak.

Rendszeres gyakorlással jelentős eredményeket érhetsz el, kedves Halak. Itt az ideje, hogy szeresd végre magadat.

2. Mérleg

A Mérleg csillagjegy szülöttei számára kiemelten fontos a harmónia és az egyensúly megteremtése. Sajnos gyakran hagyják magukat befolyásolni mások véleménye által, így könnyen kibillenhetnek egyensúlyukból és megkérdőjelezhetik magukat. Hajlamosan a döntésképtelenségre, mivel mindig minden szempontot mérlegelni akarnak, és a legjobb döntést akarják meghozni minden körülmények között. Ezek könnyen önbizalom hiányos állapotot eredményezhetnek nála, mivel egyszerűen nem mernek hibázni és úgy érzik, hogy csak a tökéletes megoldás jöhet számításba.

Kedves Mérleg, legyél kicsit kedvesebb magadhoz és ismerd fel, mennyi siker van a hátad mögött már most. Nem csak a nagy sikerek számítanak: minden nap büszke lehetsz magadra valamiért; ne feszítsd túl a húrt, legyél kicsit elnézőbb önmagaddal szemben. Amikor éppen önbizalomhiánnyal küzdesz, emlékeztesd magad arra, hogy hajlamos vagy alul értékelni a képességeidet, és próbálj meg a hiányaid helyett inkább a pozitív tulajdonságaidra fókuszálni.

3. Szűz

A Szűz csillagjegy szülöttei túlzott önkritikával rendelkeznek és számukra a maximalizmusra való törekvés elengedhetetlen erény. Ez a kettősség azonban azt eredményezi, hogy gyakran elveszítik önbizalmukat, elvesznek a részletekben és nem látják tisztán a teljesítményüket. Nagyon magas elvárásokat támasztanak önmaguk elé, ami gyakran kudarcot eredményez.

Kedves Szűz, ne mindig a képességeidben keresd a hibát; legyél kicsit megértőbb önmagaddal szemben, és gyakrabban veregesd meg a válladat – mert van miért. Ne aggódj annyit a részleteken, legyél kicsit spontánabb és bízz abban, hogy az Univerzum tudja, mire van szükséged.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.