Manifesztáció - A tudat tényleg teremt?

spiritualitás, horoszkóp, spirituális, asztrológia, meditáció, manifesztáció
Shutterstock - Sergey Nivens
teremtés manifesztáció spirituális energia
Nem kell otthon lennünk a spirituális világban ahhoz, hogy mi magunk is élvezhessük a lehetőségek bevonzásának, a manifesztáció tudományát. Néhány egyszerű lépéssel, gyakorlati útmutatók segítségével mi is megvalósíthatjuk az álmainkat!

Biztosan egyre többször halljuk ezt a kifejezést, hogy manifesztáció. De mit is jelent ez pontosan? A vonzás törvényén alapul, vagyis azon az elképzelésen, hogy azt kapjuk, amit a világba küldünk. Ha negatívan állunk hozzá, vagy az akadályokra koncentrálunk, az visszatarthat minket a sikeres manifesztációtól. Ha viszont pozitívan gondolunk erre a folyamatra, az jelentősen segíthet előre lépnünk. Azonban ez nem egy olyan módszer, amellyel elővarázsolhatunk bármit, amit csak akarunk. Ez egy tudatossági gyakorlat, amelynek során gondolatainkat és energiánkat arra összpontosítjuk, amit a leginkább szeretnénk elérni, és hiszünk abban, hogy erre képesek vagyunk, ez lehetséges számunkra. Próbáljuk ki, ha van egy célunk, amit szeretnénk elérni, és készen állunk arra, hogy elfogadjunk egy pozitív gondolkodási módszert.

manifesztáció, spirituális ébredés, Buddha, spiritualitás, ezotéria
Manifesztáció - mi is képesek lehetünk rá, hogy megteremtsük magunknak, amit szeretnénk- illusztráció
Forrás: Shutterstock/ PopTika

Hogyan alkalmazzuk a manifesztáció tudományát?

 

  • Vágyak meghatározása

Tűzzünk ki egy célt, amit a leginkább szeretnénk elérni. Talán meg akarjuk találni a szerelmet, új karrierre vágyunk, gyógyulni, vagy sikeressé válni egy sportban, hobbiban. Tegyük fel magunknak a kérdést: Mi az, amire most a legjobban áhítozunk? Legyen a szándékunk a lehető legkonkrétabb. Minél világosabb és tömörebb, annál jobb. Ahelyett, hogy például azt mondanánk: "Szeretnék találkozni a lelki társammal", inkább dolgozzunk ki egy részletes képet arról, hogy milyen lenne ez a személy. Milyen tulajdonságokkal rendelkezik, milyen dolgok érdeklik, milyen értékrendet képvisel. A legkönnyebben úgy manifesztálhatunk bármit, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mit akarunk. Ne adjunk kétértelmű jeleket az univerzumnak.

  • Mondjuk ki

Ezt többféleképpen is megtehetjük: imával, meditációval, vizualizációval, a szándékaink hangos kimondásával, egy álomtáblával, egy jövődobozzal, amibe beleteszünk olyan dolgokról képeket, leírt mondatokat, amelyeket meg szeretnénk kapni, vagy naplóba írással. Fontos, hogy hangosan és pontosan mondjuk ki, mit akarunk elérni, képzeljük el, hogy ez valóra válik, és azt is, hogyan befolyásolja ez az életünket, milyen hatással lesz ránk, milyen érzéseket vált majd ki belőlünk. Mindezt jelen időben tegyük. Például: ne azt mondjuk, hogy meg fogok gyógyulni, hanem azt, hogy meggyógyulok, egészséges vagyok.

  • Készítsünk egy tervet

Bár a manifesztálás nagy hangsúlyt fektet a gondolatainkra és a gondolkodásmódunkra, mégis fontos, hogy részletes tervet készítsünk, hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat, mit kell tennünk ehhez a gyakorlatban. Még a legmagasztosabb cél is lebontható kisebb, egyszerű lépésekre. Ha például munkahelyet szeretnénk váltani, az első lépés lehet egy új érdeklődési kör felkutatása, vagy az, hogy felkeressünk egy olyan tanácsadót, aki segítségünkre lehet abban, hogy megtaláljuk a hozzánk illő munkát. Gondoljuk végig, és tervezzük meg, hogy ehhez milyen új készségeket kell elsajátítanunk, milyen eszközökre lehet szükségünk, mindent részletesen gondoljunk végig.

  • 369 módszer

Vegyünk elő egy üres füzetet, és írjuk le, amit szeretnénk a következő módon: 3-szor reggel, 6-szor délután és 9-szer este 33 vagy 45 napon keresztül. Ezt kezeljük úgy, mintha az univerzumnak írnánk egy levelet.

spiritualitás, meditáció, béka, nyugalom, asztrológia
A gondolatok helyes mederbe terelése kiemelten fontos - illusztráció
Forrás: Shutterstock
  • Állítsuk be a gondolkodásmódunkat

Most jön az igazán fontos rész: a tudatossági munka. Az elménk átformálása lehetővé teszi, hogy sikeresek legyünk. Váljunk azzá a személlyé, aki már elérte a céljait, valóra váltotta az álmait. Miközben a céljaink manifesztálásán dolgozunk, a pozitivitásra kell koncentrálnunk. Ne feledjük a vonzás törvényét: amit kifelé sugárzunk, az jön vissza. Ha azt vesszük észre, hogy azt mondogatjuk magunknak, hogy nem vagyok elég, ez nekem nem fog sikerülni, akkor itt az ideje, hogy mélyre ássunk, és átgondoljuk, miért nem hiszünk saját magunkban. Ezt alakítsuk át pozitív irányba. Tekintsünk erre úgy, mintha a saját gondolataink volánja mögé ülnénk: úgy akarom irányítani őket, hogy azok a céljaim elérését szolgálják.

  • Maradjunk nyitottak

Megeshet, hogy jön velünk szembe a lehetőség, amit be akarunk vonzani, de mégis elmegy mellettünk, hiába tettünk meg mindent. Tudatosítsuk magunkban, hogy egy cél manifesztálása időbe telhet. Bízzunk abban, hogy amikor eljön a megfelelő lehetőség, az működni fog számunkra. És tartsuk nyitva a szemünket! Ugyanis néha a tökéletes lehetőség másképp néz ki, mint amire számítottunk!

  • Hálanapló

Bár nem biztos, hogy mindent megkaptunk azonnal, ahogy kigondoltuk, tudnunk kell örülni minden apró kis lépésnek, ami közelebb visz a célunk eléréséhez. Lefekvés előtt töltsünk 5-10 percet azzal, hogy leírunk néhány dolgot, amiért hálásak vagyunk az adott napon, mindent, ami aznap történt, és közelebb vitt minket a céljainkhoz. Arra koncentráljunk, amit már elértünk, ne azon bosszankodjunk, amit még nem.

Vigyázzunk, mert fordítva is működik! Amikor rosszul indul a reggelünk, nem szólal meg az ébresztő, ezért kapkodunk, és magunkra borítjuk a kávét, akkor azt gondoljuk: „Hát ez egy szörnyű nap!” Ha egyszer ilyen gondolkodásmódba kerülünk, akkor ez egy önbeteljesítő jóslattá válik, mivel a nap hátralévő részében továbbra is a negativitást fogjuk manifesztálni. Ugyanígy gondoljunk egy olyan napra, amikor úgy éreztük, hogy miénk a világ. Valószínűleg úgy kezdődött, hogy valami jó dologgal indult a napunk, és ebből azt gondoltuk: "Ez egy nagyszerű nap lesz!" És így is lett. De ezt a nagyszerű napot mi manifesztáltuk, ez nem szerencse volt.

Manifesztáció a jógában: Szankalpa

A jógában is megtalálható a manifesztáció, szankalpának hívják, ami egy önmagát beteljesítő, magunkat megerősítő mondat. Tulajdonképpen egy mag, amelyet elültetünk a tudatos elmében és ami utána kivirágzik, majd bekerül a tudatalattiba és ott gyökeret ver. Akkor ültetjük el az elmében, amikor az relaxált állapotban van, alkalmas a befogadásra, tehát a jógagyakorlatokat megelőző ráhangolódás, relaxáció alatt. Ilyenkor mondjuk ki magunkban háromszor a célunkat, majd a gyakorlás végén, a relaxáció (savászana) alatt újra megismételjük. Mindig jelen időben, pozitív szavakat használva fogalmazunk. Ahelyett, hogy azt mondanánk, nem akarok magányos lenni, azt mondjuk: boldog párkapcsolatban élek.

Tudtad?

Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy a tudatalatti nem tud különbséget tenni a között, hogy minek van, vagy minek nincs valóságtartalma - egyszerűen csak leköveti a tudatos elmét. Ez azt jelenti, hogy azzá válunk, amit gondolunk.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.