Katalin hercegné és Vilmos herceg új asszisztenst keres: ilyennek kell lennie az új munkatársnak

álláslehetőség katalin hercegné Vilmos herceg asszisztens
A hercegi pár felvételt hirdet! Katalin hercegné és Vilmos herceg új személyi titkárt/asszisztenst keres a Kensington-palotába.

A munkaköri leírás szerint az asszisztens tulajdonképpen magántitkári feladatokat látna el, aki Vilmos és Katalin walesi, skóciai és észak-írországi közszerepléseinek tervezését és megvalósítását szervezné.

Vilmos herceg, Katalin hercegné, 2023. november 30.
Katalin hercegné és Vilmos herceg új asszisztenst keres
Forrás: AFP

Ahhoz, hogy a potenciális jelöltek sikerrel láthassák el feladataikat "proaktív, gyakorlatias megközelítéssel kell rendelkezniük, miközben egy kis létszámú és agilis csapatban dolgoznak, és jól kell ismernünk a walesi közösségeket, ügyeket, a kormányzatot és az üzleti életet". Ezen túlmenően a walesi nyelvtudás "elengedhetetlen", írásban és szóban egyaránt. Az asszisztenst határozatlan munkaviszonyban alkalmaznák, heti 37,5 órában. A bérezésről nem volt szó a álláshirdetésben.

Azt nem tudni, hogy a hirdetés megjelenésének köze van-e Katalin hercegné betegségéhez, de minden bizonnyal most az élet minden területén elkél a segítség a hercegi párnak.

Katalin és Vilmos a walesi kapcsolatainak elősegítésén dolgozik, miután a 42 éves Vilmos átvette a walesi herceg szerepét édesapjától. Károly 2022-ben, II. Erzsébet királynő halála után foglalta el az angol trónt, akkor adta át a címét fiának.

„Örökösömként Vilmos most átveszi azokat a skót címeket, amelyek oly sokat jelentettek nekem" - mondta a király az édesanyja 2022-ben bekövetkezett halálát követő első beszédében. „Ő követ engem Cornwall hercegeként, átveszi a felelősséget, amelyet több mint öt évtizeden át vállaltam."

Katalin hercegné márciusban jelentette be a rákdiagnózisát, miután a 2023. december 23-i megjelenését követően hónapokig nem látta a világ.

„Meg akartam ragadni az alkalmat, hogy személyesen köszönetet mondjak a csodálatos támogató üzenetekért és a megértésetekért, amíg a műtétből lábadoztam. Hihetetlenül nehéz hónapok voltak ezek az egész családunk számára, de a fantasztikus orvosi csapatom nagyszerűen gondoskodott rólam, amiért nagyon hálás vagyok. Januárban Londonban komoly hasi műtéten estem át, és akkor még úgy gondolták, hogy nem vagyok rákos. A műtétet követő vizsgálatok azonban daganatot mutattak ki. Az orvoscsoportom ezért azt tanácsolta, hogy megelőző kemoterápiás kezelésnek vessem alá magam, és most ennek a kezelésnek a korai szakaszában vagyok" - mondta akkor a hercegné.

Katalin hercegné legnagyobb támasza az édesanyja

Katalin a kezelések alatt megpróbálta újra megtalálni a hétköznapok normalitását, ebben pedig nagyban támaszkodott édesanyjára, Carole Middletonra.

„Az édesanyja volt a szikla számukra, mert az otthoni életük nagyon megváltozott" - mondta egy informátor még tavasszal. „Katalin Vilmosra, az édesanyjára és a belső körére támaszkodhatott, hogy segítsenek neki a gyerekekkel, míg ő arra koncentrál, hogy túl legyen a kemoterápián, és megküzdjön ezzel a betegséggel."

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.