Mosás nyaralás alatt? – Ezzel a trükkel szeretni fogod!

Drying,Clothes
Shutterstock - altafulla
mosás mosógép nyaralás
Utazáskor mindig hatalmas dilemma a pakolás. Hiszen a ruhák csak korlátozott számban férnek be a bőröndbe és a helyszínen nem mindig van lehetőség a mosásra. Érdemes hagyni egy kis helyet ennek a hordozható mosógépnek, hogy a rapid mosás elérhető legyen bárhol is jársz.

Ha a szálláson, amit kinéztünk nincsen mosógép, akkor nem kell teljesen újra tervezni mindent, és az egész gardróbot sem kell felpakolnunk, hiszen van más megoldás. Elképesztően hangzik, de valóban magunkkal vihetünk egy mosógépet az utazásra. Különösen hasznos, ha kisgyermekekkel utazunk, hiszen játék közben szinte biztos, hogy foltos lesz a ruhájuk. A kempingezéshez is alap kellék lehet. A mosás teljesen egyszerűen megoldható.

Mosás nyaralás alatt
Mosás nyaralás alatt – Hordozható mosógéppel gyerejáték
Forrás:  Voyagerix/Shutterstock

Mosás a nyaraláson – A minimosógép előnyei

Kis helyen elfér
A hordozható mini mosógépek lényege, hogy könnyedén elférnek a bőröndben táskákban, de akár még a retikülben is. Nem foglalnak sok helyet, de nagyban megkönnyítik a pakolást, hiszen elegendő lesz kevesebb ruha is. 

Folt és zsíreltávolító
Vannak foltok, amiket azonnal ki kell mosni, hiszen nem biztos, hogy ha megszáradnak, akkor is el lehet majd őket távolítani. Ezek a mosógépek is kiválóan hatnak a zsír és egyéb szennyeződések ellen. 

Akár spórolhatunk is
Ezek az eszközök sokkal energiatakarékosabbak a hagyományos változatnál. Az áramfogyasztása is jóval kisebb, de 70%-kal kevesebb vízre van hozzá szükség, mint a szokványos mosógépekhez. Ennek ellenére nagy teljesítményűek és szépen tisztítanak. 

Egyszerű használat
Használata rendkívül egyszerű, úgy működik, mint egy mosógép. A tartályba rakjon öblítőt, töltse fel vízzel, majd válasszon a funkciók közül. Kevesebb programot talál rajta, mint a hagyományos gépen, de az alapvető mosáshoz bőven elegendőt. 

Kedvező az ára
A mini mosógépek ára rendkívül baráti, akár már 10.000 Ft-tól is kaphatóak. Természetesen az ár jelöli a minőséget is, így érdemes a közepes árkategóriás termékek közül választani. A járulékos költségek, mint víz és áram pedig szintén számottevően olcsóbbak. 

Centrifuga funkció
Nem minden hordozható mosógépben van centrifuga funkció, hiszen nem minden fajtának van tartálya. Ezt akár külön is megvásárolhatja hozzá, de ha fontos az ön számára a szárító program, akkor egyszerűbb, ha olyan gépet választ, ami alapvetően is tartalmazza. 

A megfelelő változat
A hordozható mosógépekből sokféle létezik. Vannak tartályosak, összecsukhatóak, de léteznek ultrahangosak is, amiket a mosogatóba vagy egy lavórba kell behelyezni. Ha repülővel utazunk, akkor mindenképpen az utolsó a leghasznosabb, mert ez foglalja a legkevesebb helyet. 

Sokoldalú használat
Az ultrahangos mosógépet nem csak ruhákhoz, hanem akár edényekhez vagy evőeszközökhöz is használhatja, de gyümölcsöket és zöldségeket is kiválóan megtisztítja a vegyszerektől. Mindig a megfelelő tisztítószert használja hozzá: ruhákhoz öblítőt, konyhai felhasználáskor pedig folyékony mosószert vagy sima vizet. 

Mennyit bír el?
Méreténél fogva sokkal kevesebb ruha fér bele, mint a beépített mosógépekbe, de bőven lehet bele pakolni. A tartályos darabokba általában 3 kg-ig pakolhatunk. Vásárláskor érdemes megnézni a kapacitását, illetve a teljesítményét. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.