Katalin hercegné és Vilmos brutális iskolai tandíjat fizetnek: évi 36 millióba kerül a 3 gyerek

BBC Children In Need and Comic Relief 'Big Night In' 2020
Getty Images - Comic Relief
királyi család tandíj katalin hercegné Vilmos herceg
Sarolta hercegné, György herceg és Lajos herceg iskoláztatása nem olcsó mulatság. Katalin hercegné és Vilmos évi 36 milliót fizetnek a három gyerekük után.

Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekeinek is becsöngettek szeptemberben, visszatértek ugyanabba az iskolába, ahol eddig folytatták tanulmányaikat, ám mindez ebben a tanévben már többe kerül. Tavalyhoz képest 20 százalékkal emelte a tandíját 2025-től a berkshire-i Lambrook iskola.

Katalin hercegné és Vilmos herceg
Katalin hercegné és Vilmos herceg magas tandíjat fizetnek
Forrás: Getty Images

Katalin hercegné és Vilmos gyerekei drága magániskolába járnak

György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg megkezdték az iskolát, visszatértek Lambrookba, miután a királyi család többi tagjával Balmoralban töltötték a nyári szünetet. Ez lesz azonban utolsó félév, amikor a gyerekek tandíja a nem emelkedik, mivel 2025. január 1-jétől a három gyerek után 80 ezer fontot kell fizetnie a szülőknek évente, vagyis nagyjából 36 millió forintot. A 11 éves György herceg, a 9 éves Sarolta hercegnő és a 6 éves Lajos herceg a 7., az 5., illetve a 2. osztályt kezdték meg.

György herceg helyzete egyébként kivételes, ugyanis a vele egyidős angliai diákok már középiskolába járnak, a Lambrookban azonban másféle rendszer szerint oktatnak. A Lambrook a windsori rezidenciájuktól, az Adelaide Cottage-tól nem messzetalálható és olyan lenyűgöző létesítményekkel büszkélkedhet, mint a golfpálya, az uszoda, a színház, a sportközpont és a különböző művészeti stúdiók. Sokféle programot kínálnak a tanulókan, a többi között sztepptáncot, dudajátékot és úszást. 

A Lambrook több szempontból is különbözik más iskoláktól.

 A diákoknak például heti hat napot kell iskolába járniuk, vagyis Györgynek és testvéreinek szombatonként is tanulniuk kell. Ráadásul az iskola három és 13 év között foglalkozik a tanulókkal, vagyis György hercegnek még két éve van hátra, ezért nem kezdte meg a középiskolai tanulányait idén. Azt pedig egyelőre nem lehet tudni, hol folytatja majd, ha végez ebben az intézményben, mindenesetre számos lehetőség áll előtte. Járhat majd a neves a northamptonshire-i Oundle Schoolba, de válaszhatja azt az intézményt is, amelyben apja és nagyapja végeztt: a berkshire-i Eton College-ot, ám még úgy is dönthet, hogy édesanyja egykor iskolájába jár, vagyis a Marlborough College-ba. Erről természetesen még bőven van idejük dönteni, mindenesetre mindegyik nagy névnek örvendő, tekintélyes intézmény.

Iskolai szabályt szegett György herceg és Sarolta hercegnő: ezt más gyerekek nem tehették meg

A szakértő szerint György herceg és Sarolta hercegnő a korábbi iskolájukban figyelmen kívül hagyhattak egy szabályt – az ok azonban teljesen érthető. Ez volt az a szabály, amit nem kellett betartaniuk.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.