Nicole Kidman néhai szülei: Janelle Ann és Antony formálták a színésznőt olyanná, amilyen

Netflix A 'Family Affair' Los Angeles Premiere - Arrivals
Variety via Getty Images/Netflix A 'Family Affair' Los Angeles Premiere - Arrivals - Gilbert Flores
halál Nicole Kidman szülők
A színésznő a velencei filmfesztiválon értesült arról, hogy elhunyt az édesanyja, Janelle Ann, édesapját pedig már 10 éve elvesztette. Ismerd meg Nicole Kidman néhai szüleit, akik mindig a sztár mellett álltak.

Nicole Kidman a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon vehette volna át díját a Babygirlben nyújtott alakításáért, ám egy tragikus esemény miatt azonnal távozott a rendezvényről: meghalt az édesanyja. A színésznő az édesapját már 10 éve elvesztette. Mindketten nagy támaszai voltak a pályafutása során. Ismerd meg Nicole Kidman néhai szüleit.

Nicole Kidman néhai szülei, édesanyja, Janelle Ann és apja, Antony
Nicole Kidman néhai szülei, édesanyja, Janelle Ann és apja, Antony
Forrás: Getty Images

Ilyenek voltak Nicole Kidman szülei

  • Nicole Kidman édesnyja, Janelle Ann Kidman

Ugyan Nicole Kidman ausztrál, 1967. június 20-án a hawaii Honoluluban született, ugyanis édesanyja, Janelle és édesapja, Antony diákvízummal ott tartózkodtak. 

Janelle Ann Kidman akkoriban ápolónőoktató volt, de a férje könyveit is ő szerkesztette,

emellett tagja volt a Women's Electoral Lobbynak, egy ausztrál feminista csoportnak.

Janelle 84 éves korában, 2024. szeptemberében halt meg, Nicole Kidman a velencei filmfesztiválon értesült a tragédiáról, így nem ő vette át a Babygirlben nyújtott alakításáért neki járó díjat. A film rendezője, Halina Reijn tolmácsolta a színésznő szavait. „Ma érkeztem Velencébe, hogy nem sokkal később megtudjam, bátor és gyönyörű édesanyám, Janelle Anne Kidman elhunyt. Sokkot kaptam, és most családommal kell lennem, de ez a díj neki szól. 

Ő irányított és ő formált engem

- írta egyebek mellett Nicole Kidman a közleményében. Azt egyelőre nem közölték, hogy mi okozta Nicole Kidman édesanyjának halálát, de a színésznő 2022-ben nyilatkozott arról, hogy  Janelle-nek vannak problémái az egészségével. „Azért vagyunk itt, hogy gondoskodjunk az édesanyámról, és hogy körülvegyék az unokái" - mondta akkor a színésznő, amikor Ausztráliában tartózkodott, majd azt is elárulta, hogy édesanyjának hála őt mindig művészet vette körül. Janelle közvetlen, őszinte és okos nő volt, Nicole-lal nagyon közel álltak egymáshoz.

  • Nicole Kidman édesapja, Antony Kidman

Nicole Kidman az édesapját  2014. szeptember 12-én vesztette el, Antony Kidman 75 évesen távozott az élők sorából. Egy szingapúri szállodában érte a halál, az akkori beszámolók szerint szívrohamban hunyt el.  „Mindig egy vezérfonal volt az életemben" - mondta édesapjáról Nicole Kidman. 

Antony biokémikus, klinikai pszichológus és író volt.

Nicole születése idején a Mānoai Hawaiʻi Egyetem végzős hallgatója volt. Amikor a Nemzeti Mentális Egészségügyi Intézet vendégkutatója lett, a család Washingtonba költözött, ahol Antony és felesége részt vettek a vietnami háború elleni tüntetéseken. 

Nicole Kidman elárulta, teljesen összetört akkor, amikor meglátta édesapja holttestét. „Megrázó volt" -árulta el, majd azt is elmondta, „szörnyű" reakciót váltott ki belőle, amit nagyon szégyellt: remegni és nevetni kezdett. „Anyukám rám nézett, és meg kellett pofoznia. Azt mondta: 'Nicole, szedd össze magad', rövidzárlatos volt az agyam". Nicole Kidman hozzátette, később rájött, reakciója a legmélyebb szereteten alapult, és nem tudta kezelni azt a helyzetet.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.