Nincs ötleted, mibe öltözzön a gyerek halloweenkor? Íme 5 szuper tipp az ovibulira

kislány boszorkány jelmezben rajzol
Shutterstock - Kabachki.photo
jelmez ovi halloween gyerek
Az Amerikából Magyarországig jutó – és hazánkban is egyre népszerűbb – ünnep lehetőséget ad arra, hogy ötletes jelmezekkel álljunk elő, ez azonban komoly fejtörést okozhat, ha a munka és a hétköznapi teendők mellett nincs időnk hosszan gondolkodni azon, hogy milyen jelmezbe bújtassuk gyermekünket. Íme, néhány ötlet, ezekbe öltözhet a gyerek halloweenkor.

A halloween eredete a pogány időkre nyúlik vissza. A brit szigeteken és a mai Franciaország északi részén élő pogány népek úgy tartották, hogy az aratási időszak végén, október 31-én este az élők és a holtak világa összemosódik, és a halottak szellemei visszatérnek kísérteni a Földre. Hitük szerint a holtak beköltözhetnek az élőkbe, ezért különböző ijesztő maskarákat hordtak, hogy összezavarják a szellemeket. Amerikában az 1900-as évek elejétől lett egyre népszerűbb, hogy a felnőttek és gyerekek halloweeni jelmezekbe öltözve bekopogtassanak a szomszédos házakba, hogy csokit, édességet kérjenek annak érdekében, hogy ne kövessék el a „halloweeni csínyt”. Napjainkban Magyarországon is rendkívül népszerűek a halloweeni bulik – egyre több óvoda és iskola szervez ilyen témájú eseményeket.

Családi Halloween
Magyarországon is egyre népszerűbbek a halloweeni bulik
Forrás: Shutterstock

Hoztunk pár jelmez ötletet, amik segíthetnek kitalálni, hogy mibe öltöztesd gyereked a halloweeni buliba

  • Boszorkány
Boszorkány jelmezes kislány
A boszorkány jelmez a gyermekek kedvencei között szerepel
Forrás: Shutterstock

Az egyik legnépszerűbb és egyben legegyszerűbben elkészíthető: a boszorkányjelmez. Egyrészt, mindenkinek vannak otthon fekete ruhadarabjai, amiket könnyen fel lehet dobni néhány csillogó, ezüst, vagy arany kiegészítővel, másrészt tele vannak a boltok polcai olyan kellékekkel, amik kitűnően felhasználhatók a boszorkányjelmezhez. Szerezzünk be egy kisebb seprűt, ezt átköthetjük csillogó, fényes fonállal, akaszthatunk rá pókokat is. A maradék fonálból készíthetünk ékszereket – medálként pedig használjunk pókot, kígyót, töklámpást, vagy csontvázat. Boszorkánysapka már szinte mindenhol megtalálható, de egy kis kreativitással akár mi is elkészíthetjük fekete kartonból. A boszorkánysmink lehetőségei végtelenek, de ha nem szeretnél sokat bajlódni vele, fesd be a gyermeked száját feketére, vagy rajzolj az arcára pár pókhálót, tehetsz rá ezüst csillámot is – ügyelve, hogy jó minőségű alapanyagokat használj, mert a gyerekek arcbőre rendkívül érzékeny lehet.

  • Szellem
Szellem jelmez halloweenra
A szellem jelmezt nagyon könnyű elkészíteni 
Forrás: Shutterstock

A szellem egy népszerű jelmezötlet és nagyon könnyen elkészíthető otthon is, ha nem szeretnél jelmezre költeni. Egy régi fehér lepedő és egy olló segítségével könnyen megalkothatod a kívánt formát anélkül, hogy szükséged lenne különösebben fejlett kézügyességre. Egy fekete vagy narancssárga bakancs, gumicsizma vagy fekete tornacipő kitűnően passzol a jelmezhez, ráadásul, ha ezt választod, sminkre sem lesz szükséged, pár nyisszantás és készen is van az ijesztő maskara.

  • Csontváz
Csontváz jelmezes gyerek
A csontvázjelmezt kisfiúk és kislányok egyaránt imádják
Forrás: Shutterstock

A csontvázjelmezt kisfiúk és kislányok egyaránt imádják, szinte minden boltban megtalálható és otthon is elkészítheted könnyedén. Rengeteg egyszerű arcfestésmintákat találhatsz a neten, de ha nem szeretnéd befesteni gyereked arcát, akkor számtalan halálfejes, csontvázas álarc közül válogathatsz.

  • Tündér álarccal
Cute,Little,Girl,In,A,Green,Halloween,Costume,Of,A
Előfordulhat, hogy gyermeked nem kedveli az ijesztő jelmezeket
Forrás: Kristina Igumnova26/Shutterstock

Előfordulhat, hogy gyereked nem kedveli az ijesztő jelmezeket, vagy azokat az arcfestékeket, amelyektől csúnyának érzi magát – ne aggódj, ha tündérnek öltözik a halloweeni buliba, akkor sem történik semmi baj. Esetleg meggyőzheted, hogy válasszon egy vicces tökálarcot, vagy kiegészítőként válasszátok valamelyik halloweeni szimbólumot: tököt, pókot, csontvázat.

  • Sütőtök
Gyermek sütőtök jelmezben
A sütőtök jelmezhez a fekete és narancssárga színek alkalmazásával bármit kitalálhatsz
Forrás: Shutterstock

A sütőtök ihlette jelmezek száma végtelen lehet – a fekete és narancssárga színek alkalmazásával bármit kitalálhatsz – a pókhálómintás nadrágtól a narancssárga tüllszoknyáig minden belefér.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.