Halloweentök faragás nélkül: 5 ötlet, amit a gyerekekkel is biztonságosan elkészíthetsz

egyszerű halloween tök minta
Shutterstock/Evgeny Atamanenko -
díszítés halloween tök Kreatív halloween
Próbáld ki ezeket az egyszerű ötleteket, hogy elkerüld a sérüléseket, és tökéletes tököket készíthess faragás nélkül. Ezek a halloweentök ötletek mindenki számára biztonságosak, így remek családi program lehet az elkészítésük gyerekekkel együtt is.

Sokan nem szeretik a tökfaragás folyamatát, mert azért lássuk be, nem túl veszélytelen tevékenység, pláne gyerekekkel. Szerencsére azonban a halloweentök nem csak faragással készülhet. Mutatunk 5 olyan ötletet, ami nagyon egyedi és kreatív dísze lesz majd otthonodnak az őszi szezonban.

Dekupázs halloweentök
A dekupázs halloweentök nem igényel faragást, színes és kreatív tök díszítési mód, amit a gyerekekkel közösen is könnyedén elkészíthetsz.
Forrás: Shutterstock

1. Egyszerű halloweentök minta: dekupázs tök

Az egyszerű tökfaragás műveleténél is könnyebb elkészíteni a színes és mintás dekupázs tököket. Használj dekupázs ragasztót, hogy a maradék csomagolópapírt, mintás kreatív papírt, szalvétát vagy szövetcsíkokat ragassz a tök külsejére. Készítsd el őket úgy, hogy illeszkedjenek az őszi, halloween-i stílusodhoz. Egy másik módszer, hogy a tök egészét befestheted fehérre, vagy feketére és száradás után színes, élénk árnyalatú és absztrakt formákban készült szalvétás kivágásokat is ragaszthatsz rá. A halloweentök festés jó móka, amit a gyerekek biztosan élvezni fognak majd. Vágj ki különböző, nagy geometrikus formákat színes szalvétából, de ne aggódj a tökéletesség miatt. A véletlenszerűség adja a tökök játékos jellegét. 

szárított virágos halloween tök dísz
Szárított virágos halloweentök dísz
Forrás: Shutterstock

2. Szárított virágos tök

Ez az elképesztően szép és könnyen elkészíthető virágos tök idén ősszel a dekorációd középpontja lesz. Csak néhány szárított virágra és egy kis kreatív ragasztóra van szükséged! Borítsd be a tököt élénk virágokkal, amelyek illeszkednek az őszi dekorációd színeihez. A virágos tököt elhelyezheted a teraszon, az asztalon vagy a bejárati ajtónál. Válassz változatos, különböző méretű és színű szárított virágokat a tök díszítéséhez. Kiegészítheted a virágokat levelekkel, bogyókkal vagy egyéb természetes elemekkel, hogy még gazdagabbá tedd a dekorációt.Használj erős, vízálló ragasztót, hogy a virágok a helyükön maradjanak, és ne essenek le. Mielőtt elkezdenéd a ragasztást, helyezd el a virágokat a tökön, hogy lásd, hogyan mutatnak együtt. Ez segít a végső megjelenés megtervezésében.

vicces halloween tök
A vicces halloweentök állatos figurák elkészítéséhez mindössze színes papírra és festékre lesz szükséged.
Forrás: Shutterstock/Sandra Lublinn

3. Vicces halloweentök állatos figurák

Alakítsd át a teraszodat vagy kertedet egy vidám állatkertté néhány egyszerű díszítéssel. Használj kartonpapírt és színes filctollakat, hogy állatfejeket, bajuszokat, farkincákat és a fülecskéket elkészítsd. A halloweentök festés mellett legyél kreatív a tök szárának elhelyezésével, hiszen az lehet például egy aranyos elefánt ormánya. Használj kisebb tököket az apróbb állatokhoz, mint például a nyuszikhoz vagy a békákhoz, míg a nagyobbak tökéletesek lehetnek elefántokhoz vagy oroszlánokhoz. Használj erős ragasztót a különböző díszítőelemek rögzítéséhez. A kartonon és filctollakon kívül próbálj ki más anyagokat is, mint például pom-pom golyókat, színes szalagokat, gombokat vagy gyöngyöket, hogy még színesebbé tedd a tökös állatfigurákat. Aranyhal tök készítéséhez például használhatsz egy csomag muffinpapírt, amiket az uszonyok és a farok elkészítéséhez hajts félbe és úgy ragassz fel a tökre.

Woman,Cutting,Ribbon,For,Halloween,Gift,On,Brown,Wooden,Background
Élénk színű fonalakra és forró ragasztóra lesz szükséged 
Forrás: Shutterstock

4. Aranyos fonalas tökök

Cseréld le a hagyományos töklámpást aranyos, kézműves tökökre, amelyek tökéletesen illeszkednek a Halloween dekorációdhoz. Élénk színű fonalakra és forró ragasztóra lesz szükséged ahhoz, hogy elkészíthesd ezeket a szórakoztató és ünnepi, fonallal bevont tököket, amelyek sokkal tovább eltartanak, mint egy faragott tök. A fonál helyett használhatsz különböző szalagokat is a tök díszítéséhez. Egy gyors és egyszerű módszerrel kezdj a tök tetején, a szárnál, és forró ragasztóval rögzítsd a díszítést a tök erezete mentén.

Halloween,Pumpkin,Painted,With,Silver,Paint,On,A,Wooden,Vintage
A halloweentök ezüst festékkel, alufóliával, vagy a sötétben világító festékkel is egyedivé varázsolható
Forrás: Shutterstock

5. Diszkó gömb tök

A csillogó ezüst festék segít, hogy ez a faragás nélküli tök ragyogjon. A megjelenés eléréséhez fess négyzeteket rácsos mintában, vagy használj ezüst szalagot az egyszerű diszkóhatásért. Ha igazán különlegessé szeretnéd tenni, akár alufóliát is alkalmazhatsz, hogy még inkább emlékeztessen a tök egy igazi diszkó gömbre. Az alufóliával bevont tök csillogása még intenzívebb lesz, és remekül passzol a Halloween hangulatához. Ezen kívül, világító festéket is használhatsz, hogy a tök sötétben is ragyogjon. 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.