Katalin és Vilmos felkészültek arra, hogy átvegyék a trónt: "Károly egészsége folyamatosan romlik"

Katalin hercegné és Vilmos herceg
Getty Images - WPA Pool
brit királyi család katalin hercegné Vilmos herceg Károly király
A hercegné ismét teljes erőbedobással vesz részt királyi kötelezettségeiben és sikeresen halad felépülésében is. Egyre nagyobb figyelmet kapnak Katalin és Vilmos herceg közös felkészülési tervei az uralkodásra – természetesen Károly király teljes jóváhagyásával – árulta el egy forrás.

„Ez nem egy nyíltan tárgyalt téma, de mindenki tudatában van annak, hogy Károly egészsége romlik” – nyilatkozta a forrás. „Az utolsó dolog, amit Katalin és Vilmos szeretne, hogy Károly lemondására ösztönözzék őt. Támogatják, hogy ameddig csak bírja, maradjon trónon. Azonban a valóság az, hogy nem lesz már fiatalabb, és az állapota miatt valószínű, hogy a trónváltás a vártnál korábban megtörténik.”

Katalin és Vilmos
Katalin és Vilmos felkészültek arra, hogy átvegyék a trónt
Forrás: WireImage

Katalin és Vilmos felkészültek arra, hogy átvegyék a trónt

Katalin, aki jelenleg 42 éves, szeptember 9-én egy videóban jelentette be, hogy befejezte megelőző kemoterápiás kezelését, miután márciusban először nyilvánosságra hozta rákdiagnózisát. „Ahogy véget ér a nyár, óriási megkönnyebbülést jelent, hogy végre befejeztem a kemoterápiás kezelést”mondta a leendő királyné.

A hercegné hozzátette, hogy alig várja, hogy visszatérjen a munkába, és az elkövetkező hónapokban újabb nyilvános eseményeket vállalhasson. Ahogy az egészsége javul, Vilmos herceggel együtt egyre több királyi feladatot látnak el. Ez a visszatérés a nyilvános szerepvállalásba egybeesik azzal a hírrel, hogy a 75 éves Károly király szintén rákkezelés alatt áll, de egyelőre szünetelteti a terápiákat, hogy folytathassa munkatempóját és ausztráliai körútját – ami, egy másik forrás szerint, „az anyjától örökölt munkamorál újabb példája”.

Ennek ellenére, bár Károly rákkezelését az Egyesült Királyság legjobb orvosai támogatják, a háttérben mégis komoly aggodalomra ad okot az állapota, ami miatt Vilmos és Katalin egyre közelebb kerül ahhoz a naphoz, amikor átveszik a trónt.

 Az a valóság, hogy fel kell készülniük erre a lehetőségre, és szembe kell nézniük vele, mind mentálisan, mind gyakorlatban

– mondta a bennfentes. „Ez egyre inkább előtérbe kerül a gondolataikban, és Károly boldogan nyugtázza, hogy az ő öröksége az ő kezükben lesz.”

Károly büszke rá, hogy Vilmos ilyen kiváló társat választott magának és a jövő királynéjának, ami hatalmas megkönnyebbülés a számára, mert tudja, hogy a monarchia jó kezekben lesz.

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.