Visszautasította a néhai uralkodót, mégis Katalin hercegné volt II. Erzsébet kedvence

The Princess Of Wales Visits Slough
Katalin
Getty Images - Karwai Tang
II Erzsébet karácsony Katalin királyi család
Ma már walesi hercegné, aki ott van a legtöbb nagy királyi eseményen, de mielőtt hozzáment Vilmos herceghez, a részvétele nem mindig volt garantált. Egy könyv szerint egyszer még a néhai királynő meghívását is visszautasította. Ennek ellenére volt Katalin hercegné II. Erzsébet kedvence.

Kate Middleton „határozott állásfoglalással utasította el a hagyományokat megtörő történelmi királyi meghívást” — olvasható egy királyi szerző könyvében, aki cáfolja azt a hiedelmet, hogy II. Erzsébet királynő nem akart együtt karácsonyozni Katalin hercegnével, amikor ő még csak Vilmos herceg barátnője volt. 

II. Erzsébet, Katalin hercegné, Lajos herceg
Kiderült, hogy mégis katalin hercegné volt a néhai uralkodó kedvence
Forrás: AFP

Kate walesi hercegnéként, mint az egyik legrangosabb királyi családtag, szinte minden fontosabb esemény állandó szereplője. Ám 2011-es esküvője előtt a királyi hagyományok azt diktálták, hogy a házasság előtt nem vehet részt senki az olyan családi ünnepeken, mint a karácsony és a húsvét. Ezért Katalin hercegné 2011 decemberéig, az esküvője utáni karácsonyig nem is volt ott Vilmossal és a család többi tagjával a hivatalos királyi karácsonyi ünnepségen.

Ha Meghannak megengedték, hogy csatlakozzon, akkor Katalin hercegnének miért nem?

Amikor azonban néhány évvel később sógornőjére, Meghan Markle-re került a sor, neki megengedték, hogy csatlakozzon a királyi karácsonyhoz Harry herceggel, annak ellenére, hogy még nem voltak házasok, ezért az britek joggal tették fel a kérdést: Katalin hercegnének miért nem ajánlotta fel II. Erzsébet ugyanezt? Egy könyv szerint azonban a néhai királynő ugyanúgy meghívta a őt is Vilmos herceggel az ünnepi eseményre, még azelőtt, hogy eljegyezték volna egymást, de Katalin hercegné visszautasította őt. 

A testvérek csatája című életrajzi könyvében Robert Lacey azt állítja, hogy az uralkodó szakított a hagyományokkal, és 2006-ban először hívott meg a család hagyományos karácsonyi ebédjére olyan embert, aki hivatalosan nem tagja a királyi családnak. Ám az akkor 24 éves Katalin hercegné visszautasította a történelmi jelentőségű felkérést, és csak azután ment el Sandringhambe karácsonykor, hogy Vilmos eljegyete őt.

Ezt a könyvben az író így magyarázza: „2006-ra a pár már öt éve komolyan randevúzott. Mégis, amikor Vilmos meghívta Kate-et, hogy abban az évben csatlakozzon hozzá Sandringhamben a királyi család hagyományos karácsonyi ebédjére, a lány visszautasította. Ez volt az első alkalom, hogy a királynő ilyen meghívást intézett egy hivatalosan be nem jegyzett barátnőhöz, de Katalinnak megvolt a maga véleménye a hagyományokkal való szakításról: csak akkor ment volna Sandringhambe karácsonykor, ha előtte eljegyezik, és ezt gyűrűvel is bizonyíthatta volna”.

Tehát II. Erzsébet már akkor szerette Katalin hercegnét, amikor ő hivatalosan még nem is volt a családja tagja, és ez haláláig így maradt. Katalin pedig az utolsó percig lojális volt hozzá, ahogy most is az a jelenlegi uralkodóhoz, III. Károlyhoz is, aki szintén nagyon szereti fia, Vilmos herceg feleségét. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.