Vilmos herceg közel sem volt az a jó unoka, mint hittük: nem engedelmeskedett a nagyanyjának

Vilmos herceg
AFP -
brit királyi család Vilmos herceg II. Erzsébet
Kemény viták folytak a palota falai között. Vilmos herceg figyelmen kívül hagyta nagymamája egyik fontos kérését.

Robert Jobson királyi életrajzíró szerint Erzsébet királynő egyszer nagyon összeveszett unokájával, Vilmos herceggel. Állítólag egy helikopteres repülés miatt szólalkoztak össze.

Vilmos herceg, Erzsébet királynő
Vilmos herceg és Erzsébet királynő viszonya nem volt mindig felhőtlen
Forrás: AFP

A Katalin hercegnéről szóló könyvében Robert Jobson író azt állítja, hogy Vilmos herceg és a néhai II. Erzsébet királynő között heves vita zajlott egy helikopteres út miatt. Vilmos így akarta hazareptetni a családját a norfolki Anmer Hallba, a királynő azonban ezt erősen ellenezte.

Vilmos herceg szembeszállt apjával, Károllyal és a királynővel is

Vilmos herceg - aki tapasztalt pilóta - nagyon feldühítette a néhai királynőt, aki nem akarta, hogy Vilmos és a családja a Kensington-palotától a norfolki Anmer Hallba repüljön, és azt a 185 kilométert helikopterrel tegyék meg. Jobson könyve szerint "a királynő nem fogta vissza magát", amikor elmondta véleményét az unokájának. Rendkívül makacsnak nevezte Vilmost.

Robert Jobson arról is beszámol, hogy Károly is aggodalmát fejezte ki az út miatt. Arra kérte a fiát, vajon bölcs dolog-e, azt az érzetet kelteni a brit állampolgárokban, hogy Vilmosék az ő pénzükön repkednek ide-oda Angliában. A herceg azonban nem hallgatott sem az apjára, sem a nagyanyjára, ez pedig hatalmas családi veszekedéshez vezetett, mindenkinek lett véleménye a dologról.

Vilmos herceg Meghan Markle-t is megríkatta

Harry herceg nem véletlenül haragszik bátyjára. Azt állítja, Vilmos olyan nyilatkozatot adott ki, ami miatt felesége, Meghan Markle zokogásban tört ki. Harry a Netflix róluk szóló sorozatában beszélt az esetről, amikor a felesége kiborult a bátyja miatt. Felidézte Vilmos reakcióját azokra a találgatásokra, melyek szerint megfélemlítette öccsét, Harryt és a feleségét, Meghan Markle-t, és hogy részben ez az oka annak, hogy a sussexi hercegi pár távozott Nagy-Britanniából.

Megjelent egy történet, miszerint Meghan és én részben azért távoztunk, mert Vilmos megfélemlített minket. Amint a Vilmossal való találkozó után beszálltam a kocsiba, elmondták, hogy a bátyám és az én nevemben kiadtak egy közös nyilatkozatot, amelyben tagadjuk a történetet, miszerint ő terrorizált minket. Nem tudtam elhinni. Senki sem kért tőlem engedélyt arra, hogy a nevemet egy ilyen nyilatkozathoz adjam. Felhívtam Meghant, és elmondtam neki, ő pedig könnyekben tört ki, mert négy óra sem telt el, és képesek voltak ilyen gyorsan hazugsággal védeni a bátyámat, miközben három éven keresztül soha nem voltak hajlandóak az igazat mondani azért, hogy megvédjenek minket

mondta el Harry a sorozat 5 epizódjában.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.