Eltűnt gyerekek, akik sosem kerültek elő – Évek vagy évtizedek óta keresik őket

Madeleine McCann
Getty Images -
Till Tamás eltűnt gyerekek Madeleine McCann
5 olyan, a fél világot megrendítő eltűnést gyűjtöttünk össze, ahol a gyerekek évek vagy évtizedek múltán sem kerültek elő. Megrázó részletek következnek!

Nagyjából 8 millió gyerek tűnik el évente világszerte, Magyarországon is több mint tízezer a számuk. Olvasni is szívszaggató ezeket a számokat. Nagy részük szerencsére előkerül, vannak azonban olyanok, akik hollétére sosem derül fény... Az eltűnt gyerekek történetei mindig is mélyen érintették a közvéleményt, különösen azok az esetek, ahol a nyomozás évek múltán is eredménytelen maradt. Hiába a rendőrség nagy erejű nyomozása és a szülők évekig tartó, kétségbeesett keresése, a szomorú történet végére nem kerülhet pont... 

eltűnt gyerekek
Eltűnt gyerekek, akik sosem kerültek elő
Forrás: JUAN MABROMATA / AFP

Eltűnt gyerekek, akik sosem kerültek elő

Ackermann Dávid

15 évvel ezelőtt a Margitszigetről tűnt el az akkor alig 18 éves fiatal, Ackermann Dávid, aki barátnőjével és barátaival töltötte az idő. Este 8 óra környékén levált a társaságtól. Kis idő múlva keresni kezdték őt, de sehol sem találták. Mobiltelefonja is ki volt kapcsolva, amit később egy hajléktalan talált meg, állítása szerint összetörve. A fiatal pénztárcájára és a benne lévő összes iratra egy rendőrség előtti padon bukkantak pár nappal később. A fiatalember holléte máig tisztázatlan. A család és a rendőrség azóta is nyomoz az ügyben, de eredményt eddig semmi sem hozott. Több szemtanú is jelentkezett az elmúlt években. Voltak, akik szerint Dávid rossz állapotban volt, félmeztelenül bolyongott a szigeten, de többen állították, hogy nem tapasztalták, hogy bármiféle szer hatása alatt állt volna. A család létrehozott egy weboldalt, ahová minden információt felöltenek Dávid eltűnésével kapcsolatban, illetve ugyanitt megtalálható az elérhetőségük is arra az esetre, ha bárki bármilyen információval tudna szolgálni. A nyomravezetőknek hatalmas pénzösszeget is felajánlottak, de eddig minden erőfeszítés hiábavalónak bizonyult. A szülők elmondták, hogy Dávid szeretett kutyája, rövidell gazdája eltűnése után elpusztult. A szülők azóta örökbe fogadtak egy másik kutyát, aki hasonlít a régi hű társra, így várják haza rendületlenül Dávidot. 

Madeleine McCann

-Madeleine McCann, eltünt gyerekek
Madeleine McCann
Forrás: AFP PHOTO/ HANDOUT

Madeleine McCann 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhelyen, miközben szülei a közelben lévő étteremben vacsoráztak, ő pedig az apartmanban aludt két testvérével. Az eltűnését követően hatalmas nemzetközi keresőakció indult, amelyben részt vettek a portugál és brit hatóságok, valamint számos önkéntes is. Az eset bejárta az egész világot, és több elmélet is felmerült, beleértve az emberrablást és balesetet is. Az évek során számos gyanúsított került a hatóságok látókörébe, még a szülőket is megvizsgálták, nem bűnösök-e a gyerek eltűnésében, de konkrét bizonyíték híján senki ellen sem emeltek vádat. A nyomozás során több ezer nyomot vizsgáltak meg. 2020-ban a német rendőrség újraindította a teljes vizsgálatot, miután egy német férfit gyanúsítottként azonosítottak. Annak ellenére, hogy több mint egy évtized telt el, Madeleine McCann holléte és sorsa továbbra is ismeretlen, az eset pedig a világ egyik legismertebb megoldatlan rejtélye maradt​. Évről-évre felbukkannak lehetséges okok és magyarázatok a 3 éves kislány eltűnésével kapcsolatban, dokumentumfilm is készült a történetből.

Kyron Horman

Kyron Horman, eltűnt gyerekek
Kyron Horman
Forrás: Forrás: FBI

Kyron Horman 2010. június 4-én tűnt el Portlandből, Oregon államból. Az akkor hétéves fiút mostohaanyja vitte iskolába, ám Kyront aznap senki sem látta a tanteremben. Az egyik iskolatársa látni vélte őt a bejáratnál, de az intézménybe már nem jutott be. Sokáig a mostohaanyát gyanúsították, ám semmilyen bizonyíték nem került elő vele szemben, így ejtették a vádakat. A fiú keresésébe rengeteg önkéntes és hatósági személy is csatlakozott, de Kyron nyomára 14 év alatt sem bukkantak. 

Andrew Gosden

Andrew Gosden, eltűnt gyerekek
Andrew Gosden
Forrás:  YouTube 

Andrew Gosden 2007. szeptember 14-én tűnt el Londonban. A 14 éves fiú az osztály legjobb tanulója volt, tanárai és szülei is úgy gondolták, hogy egy nagymúltú intézményben folytatja majd tanulmányait. Az eminens tanuló sosem hiányzott az iskolából, inkább otthonülő volt, nem járt sehová. Egyik reggel azonban ellógott, levette a bankszámláján lévő 200 fontot és a vasútállomáson csak odaútra szóló jegyet vásárolt Londonba. Szülei elmondták, hogy a mindig jókedvű, mosolygós fiú aznap reggel rosszkedvű volt. Eltűnése óta senki sem tud róla semmit, egy kamerafelvétel került elő mindössze, amelyen az látható, ahogyan elhagyja a pályaudvart. Utána nem rögzítette egyetlen térfigyelő sem és szemtanúk sem akadtak, akik látták volna őt. A rendőrség egyetlen szálon sem tudott elindulni a keresése kapcsán, minden azonnal zsákutcába vezetett. A szülők azóta sem háborgatták fiuk szobáját, évek óta érintetlen.

Bobby Dunbar

Fényképek egy 1914-es újságban, Bobby Dunbar, eltűnt gyerekek
Bobby Dunbar, fényképek egy 1914-es újságban
Forrás: Wikipedia/LOC

Amerika történetének egyik legkorábbi és leghíresebb gyermek-eltűnési ügye Bobby Dunbarig nyúlik vissza. 1912-ben a szüleivel utazott egy horgásztóhoz az akkor 4 éves kisfiú, ahol eltűnt. A hatóságok és önkéntesek csoportja azonnal a keresésére indultak, de nem találták meg. Néhány hónappal később egy férfi jelentkezett, hogy ő a keresett kisfiú elrablója, aki vissza is adta Bobby-t a családjának. Egy másik édesanya, aki szintén a 4 év körüli, szőke kisfiát kereste ragaszkodott hozzá, hogy a megtalált fiú nem Bobby, hanem az ő gyereke. A hatóságok DNS teszt híján csak találgatni tudták, vajon melyik családhoz tartozhat a megkerült kisfiú, végül úgy döntöttek, hogy ő Bobby Dunbar. 1966-ban, Bobby Dunbar halálakor a család már kérhetett DNS vizsgálatot. Ekkor döbbentek rá, hogy annak az édesanyának volt igaza, aki szerint nem Bobby-t hanem az ő fiát találták meg. A DNS ugyanis nem egyezett. Kiderült, hogy nem Bobby-t nevelték fel és az 1912-ben, a horgásztó partján eltűnt kisfiú hollétére ezáltal sosem derült fény.

  • 24 évvel ezelőtt az egész országot megrázta, amikor a 11 éves kisfiú nyomtalanul eltűnt. Biciklivel indult el otthonról, de már soha nem tért haza. Bár ennyi idő után nyilvánvaló volt, hogy Till Tamás már nem él, a szülők egészen mostanáig bíztak abban, hogy fiúk egy nap kopogtat az ajtajukon. Sajnos erre azonban már nem fog sor kerülni. A napokban egy bajai ház felújítási munkálatai során ugyanis előkerült egy gyermek csontváza. Azonnal felmerült annak lehetősége, hogy az emberi maradványok a 2000 tavaszán eltűnt kisfiútól származnak, de biztosat egészen idáig nem mert a rendőrség mondani. Most azonban Facebook-oldalukon tudatták, hogy a 24 éve eltűnt Tamás holttestét találták meg egy tanya melléképületében Baján

 - számolt be róla a life.hu.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.