Vilmos és Harry is örökölték Diana lelki instabilitását: szélsőséges hangulatingadozásaik vannak

Vilmos és Harry
Getty Images - WPA Pool
testvérháború Diana hercegné Vilmos herceg Harry herceg
Bár a két testvér között rengeteg a különbség, mégis van, amiben nagyon hasonlítanak egymáshoz. Vilmos és Harry labilisak, sérülékenyek és érzékenyek.

Édesanyjuk rossz házassága, tragikusan korai halála, sebezhetősége mind nyomot hagytak Vilmos és Harry lelkében. Egy királyi szakértő szerint mindketten hamar elveszítik a fejüket, nehezen bocsátanak meg és ez lehet az oka annak is, hogy képtelenek békejobbot nyújtani egymásnak. 

Vilmos és Harry lelkén örök sebet ejtett édesanyjuk halála
Vilmos és Harry lelkén örök sebet ejtett édesanyjuk halála 
Forrás: Getty Image

Vilmos és Harry nagyon hasonlítanak Dianára

„Harry herceg az egyik percben a legjobb barátod, a másikban a legádázabb ellenséged”állítja a szakértő, és hozzátette, akik ismerték, épp így nyilatkoztak Dianáról is.  Robert Jobson, a hercegnéről szóló könyvében fiait szintén az édesanyjukhoz hasonlította: „Mindkettőjüknek meglehetősen szélsőséges hangulatingadozásaik vannak, akárcsak Dianának” - fogalmazott. Diana lelki problémáiról pedig már rengetegen nyilatkoztak, a tánctanára, Anne Allan a könyvében pedig még tovább ment. „Diana elmagyarázta, hogy a bulimiája akkor kezdődött, amikor elkezdett fontos eseményeken részt venni, különösen olyan vacsorákon, ahol le kellett ülnie enni” - emlékezett vissza Allan. „A sok emberrel való találkozás rémisztő volt számára, ahogy az az érzés is, hogy minden egyes mozdulatát, kinézetét vagy mondandóját megítélik. Teljesen alkalmatlannak érezte magát. Azt mondtam neki, hogy a betegség megértése az előre vezető út,  és idővel majd rájön, hogyan ne ítélje el magát.”

 

Talán soha nem ér véget a viszály 

Sokan nem értik, hogy a testvérek miért nem tudják elásni a csatabárdot és túllépni a sérelmeken, de a királyi szakértő szerint ez nem ennyire egyszerű. Vilmos úgy érzi, soha többet nem tud megbízni az Oprah-interjú és a könyve, a Tartalék után a testvérében - ahogyan azt érezte, hogy édesanyja is elárulta, amikor az bevallotta viszonyát - Harry pedig túlságosan forrófejű, kapkod ráadásul a házasságuk után túlságosan Meghan Markle hatása alá került. Ez utóbbiból következtek azok a végzetes hibái, amely miatt most nem térhet vissza, ha akar se a brit királyi család kötelékébe. Azt azonban lehet tudni, hogy az anyai ági rokonaival tartja a kapcsolatot

Vilmosnál gyorsan felmegy a pumpa 

A bennfentes arról is beszélt, hogy Vilmos kételen elszámolni háromig, mielőtt valamit mondana, hamar ki lehet hoznia  béketűréséből, még a hangját is felemeli olyankor. „Amióta ismeri Katalint, sokat higgadt, a hercegné fegyelmezettsége Vilmosra is jó hatással van, ők ketten mindig szépen szólnak egymáshoz” - nyilatkozta. Ingrid Seward királyi író és a Majesty Magazin főszerkesztője mindezt megerősítette és hozzátette, Vilmos nagyon jól bánik a gyerekekkel, és mindig is kiváló és önfeláldozó apa volt.

Diana hercegné, Vilmos és Harry
Diana hercegné Vilmossal és Harryvel 
Forrás: Getty Images

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.