A Cornell Egyetem Élelmiszer-laboratóriumának kutatói erre a következtetésre jutottak, miután 185 egyetemistával ételkóstoló kísérletet végeztettek el. A hallgatókat arra kérték, hogy válasszanak akár csokitortát, akár gyümölcssalátát. Miután kiválasztották, a csoport egyik felét arra kérték, hogy egy tükörrel szemben egyék meg a kiválasztott ételt, míg a társaság másik fele tükör nélküli szobában evett. Miután elfogyasztották a kiválasztott ételüket, arra kérték őket, hogy értékeljék az ételek ízét a kutatóknak.
Azok a tortaevők, akik tükörrel szemben ettek, kevésbé élvezték a tortájukat, mint azok, akiknek nem kellett magukat nézniük evés közben. Míg azok körében, akik gyümölcssalátát választottak, nem figyeltek meg semmiféle eltérést az ízletesség minősítésében. Mi ennek az oka? Kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.