Meghan Markle gasztrohős akart lenni, de kellemetlenül felsült

A tavasz egyenértékű a frissességgel, a színek újjászületésével — miért ne köszönne vissza mindez a tányérodon is? Az ehető virágok nemcsak mutatós díszítőelemek a fogásokba csempészve, de különleges ízt is adnak az ételeknek. Meghan Markle sussexi hercegné főzőműsorából kiderül, hogy ő is ráébredt nagymamáink titkára: mennyire ki lehet kozmetikázni egy nem túl szépen sikerült tortacsodát a virágokkal, és mennyire bájos hatást lehet elérni a mesés, illatos szirmokkal a fogások tetején. A hercegné saját főzőműsorában, amely a With Love (Szeretettel) címen fut a Netflixen, egy szemmel jól látható, ragacsosra, folyósra sikeredett tortát sütött. Szebbnél szebb virágszirmokkal igyekezett palástolni a hibát, ami meglehetősen rontott a helyzeten. Az ehető virágok felhasználása azonban ettől sokkal kreatívabb és sokrétűbb lehet. Hogy ne járj úgy, mint Megahan, gyere és válogass a legizgalmasabb ehető virágreceptek közül! Tarts velünk a virágok és a finom falatok paradicsomába!
Ehető virágok listája:
búzavirág, hibiszkusz, ibolya, körömvirág, kamilla, szegfű, krizantén, fukszia, levendula, mályvarózsa, valamint az egyéb rózsák.
Most a legismertebb, leglátványosabb csokrot gyűjtöttük össze, hogy ne okozzon fejtörést a virágok megválasztása. Vigyázat: nem a kedvesedtől kapott csokor lesz a megfelelő választás az ételek feltúrbózásához, az ajándékcsokrot helyezd inkább az étkezőasztalra! A virágüzletekből származó virágok ugyan ehető darabokat is tartalmaznak, azonban nem fogyaszthatóak. A virágkötészek előkezelik a virágokat olyan vegyszerekkel, amelyek tartósabbá teszik.
Csak és kizárólag bio, permetmentes virágokat vásárolj étkezéshez!
Készíts egy ínycsiklandó focacciát virágokkal. Süss ehető virágokat az olasz konyha egyik csodás kenyerébe és élevezd a különleges harmóniát.
Hozzávalók a tésztához:
Semmiképpen nem kell dagasztani, 3 x 15 percet pihentetjük és minden 15 perc után hajtunk egyet a tésztán, átforgatjuk körkörösen — lazítjuk. Az utolsó kör után másfél órát hagyjuk pihenni, hogy tökéletes megkelt tésztát kapjunk.
Az ehető virágok kandírozása is egy feledhetetlen umamiélmény az édesszájúaknak. Próbáld ki a kandírozott violát!
Vagy dobj össze egy nagyszerű gyümölcsös, tavaszi salátát — egészítsd ki virágos ízjegyekkel.
Egy kis szirmokkal szórt varázslat, és már is te leszel a tavasztündér, akire mindenki emlékezni fog egy laza kertiparti után.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.