Turbózd fel az agyad! - Ételek, amelyek segítik az agyműködést

Amikor azokról az ételekről beszélünk, amelyek kedvező hatással vannak az agyműködésünkre, akkor számos szuper élelmiszer közül választhatunk. Tudtátok például, hogy ami jó a szívnek, az jó a fejnek is? Mert a véráramlás az agyműködés szempontjából is fontos. A fekete bab például nagyszerű hatással van a szívünkre. A cukorbetegséggel foglalkozó kutatók ráadásul kimutatták, hogy a hüvelyesek beépítése az alacsony szénhidráttartalmú diétába javítja a vércukorszintet és remek hatással van a szívbetegségekre is. 120 mg fekete bab, elegendő magnézium-forrást biztosít a szervezetnek, és pozitív hatással van az agyműködésünkre is.
A sós ételek, az erősen fűszerezett szószok nemcsak a magas vérnyomást növelik, de a vérellátásra sincsenek pozitív hatással. A túl sok nátriumtartalmú étel károsíthatja a fókuszáló képességét és a memóriát. A tonhal magas higanytartalma is veszélyes lehet, ebből két adagnál többet nem javasolnak a kutatók. Azt tudjuk, hogy mennyire megnöveli az ember csípőjét a sok cukros étel, de nemcsak ezért árt! A cukros termékek lassítják a tanulási folyamatot, negatívan hatnak a memória, így sokszorosan káros a gyerekeknek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.