Anna hercegnő visszatért hivatalos teendőihez — monoklival a szeme alatt

lovasbaleset Anna hercegnő Károly király monokli
III. Károly király nővére július 12-én tért vissza királyi feladataihoz lovasbalesete után. Anna hercegnő azt mondja, nem emlékszik, hogyan sértült meg.

Anna hercegnő a minap visszatért hivatalos feladataihoz, július 12-én a Gloucestershire-i Hartpury Egyetemenre látogatott a Lovaglás a Mozgássérültekért Egyesület (Riding for the Disabled Association ) elnökeként. A balesetnek még jól látható nyomai vannak a hercegnő arcán: a szeme körül nagy véraláfutás éktelenkedett, bal arca pedig még zöldes színű.  

Anna hercegnő, monokli
Anna hercegnő arcán még látszanak a baleset nyomai
Forrás: Getty Images

II. Erzsébet lánya a rendezvényen a lovasbalesetről is beszélt, eláruta, hogy semmire sem emlékszik a történtekből. Az orvosok Anna hercegnő fejsérüléséből arra következtettek, hogy egy ló feje vagy lába okozhatta azt.

Anna egyébként elemében volt a rendezvényen, nem tűnt fáradtnak, nem is akart leülni, végig állva beszélgetett a támogatókkal, és díjakat adott át a sportolóknak.

A Riding for the Disabled Association háromnapos nemzeti bajnoksága a fogyatékkal élő versenyzők számára a legnagyobb lovas esemény. A szervezet régóta közel áll Anna hercegnő szívéhez, 1971 novemberében lett a védnöke, 1986 márciusa óta pedig az elnöke.

Anna hercegnő balesete

A 73 éves Anna hercegnő június 23-án este sérült meg a gloucestershire-i Gatcombe Parks birtokon történt balesetben. A hercegnőt mentőhelikopterrel szállították a bristoli Southmead kórházban, ahol 5 napig tartózkodott. A baleset idején a lánya, Lánya, Zara Tindall és fia, Peter Phillips, valamint férje, Sir Laurence altábornagy is a birtokon tartózkodott. A királyt és a királynét, valamint a hercegnő testvéreit, York hercegét és Wessex grófját, és unokaöccsét, a walesi herceget még aznap este értesítették.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.