Veszélybe került Kapás Boglárka párizsi olimpiai szereplése: az úszó szerdán ugrana medencébe

Olimpia 2024 Telegdy-Kapás Boglárka úszás párizsi olimpia
Hiába a hónapokig hajszolt szintidő és felkészülés, egy nem várt probléma bezavarthat Kapás Boglárka versenyébe. A világbajnok úszónak két nap múlva 200 pillangón kellene rajthoz állnia a párizsi olimpián.

Világbajnok úszónk, Telegdy-Kapás Boglárka sokáig küzdött azért, hogy áprilisban megússza a 200 pillangó szintidejét, ám most akadt egy kis problémája, ami bizonytalanná teheti a szereplését. Az úszó a párizsi olimpiai bemutatkozása előtt aggasztó híreket közölt az Instagramján. 

Kapás Boglárka belázasodott, veszélyben az olimpiai szereplése
Kapás Boglárka belázasodott, veszélyben az olimpiai szereplése
Forrás: Csudai Sándor/Origo

Két nappal a párizsi olimpiai bemutatkozása előtt lett rosszul a világbajnok

Bár vasárnap még annak örült, hogy sikerült közös fotót készítenie Serena Williams teniszlegendával, az azóta már nem látható, hétfő hajnali Instagram-történetében Bogi már arról számolt be, hogy hőemelkedése van, és a lázmérőről megosztott képen látható emotikon alapján hányt is. 

„Na erre nem számítottam, így két nappal úszás előtt”írta posztjához a női 200 méter pillangó világbajnoka.

Remélhetőleg Kapás Boglárka szerdán egészségesen, ereje teljében tud majd rajthoz állni a női 200 méter pillangó úszás második előfutamában, és a versenyben nem zavarja meg a rosszulléte. 

A világbajnok, aki Szilágyi Áron vívóval együtt a magyar olimpiai csapat kapitánya, harmadszor szerepel együtt olimpián a férjével, Telegdy Ádám úszóval, akivel 2022-ben házasodtak össze. Telegdy Ádám szintén szerdán áll rajthoz, férfi 200 méter háton fog versenyezni. Telegdy-Kapás Boglárka férje ebben a számban a tokiói olimpián egyéni csúcsot úszva az 5. helyen végzett.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.