Nehéz a mozgás? Tippek, hogy rávedd magad a rendszeres sportra

An,Asian,Woman,Is,Exhausted,And,Wipe,Sweat,After,Running,
Shutterstock/CardIrin - CardIrin
sportolás életvitel edzés közérzet
Nem megy a sport? Ne aggódj, sokszor csak a motivációt kell megtalálni, hogy a nehéz feladatból örömforrás legyen!

A rendszeres mozgás jótékony hatással van az egészségünkre és a közérzetünkre. Mégis, sokan küzdünk azzal, hogy rávegyük magunkat a  sportolásra, szörnyen nehéz feladatnak éljük meg. De ne aggódj, nem benned van a hiba! Összegyűjtöttünk néhány apró motivációs trükköt, amivel te is beépítheted a mozgást az életedbe! 

rendszeres mozgás
Rendszeres mozgás: jótékony hatással van az egészségünkre és a közérzetünkre
Forrás: Shutterstock/Jacob Lund

Rendszeres mozgás: találd meg a számodra legélvezetesebb formát! 

Az első lépés a megfelelő mozgásforma megtalálása. Ha élvezed, amit csinálsz, sokkal könnyebb lesz kitartani mellette. Próbálj ki különböző sportokat: futás, úszás, jóga, kerékpározás, tánc vagy akár csapatjátékok. Ha megtalálod azt, amit igazán szeretsz, a mozgás nem lesz többé teher.

2. Reális célokat tűzz ki!

A túlzott és magas elvárások hamar elvehetik a kedvedet. Kezdd kicsiben, és fokozatosan növeld a célokat. Például, ha még soha nem futottál, ne az legyen az első célod, hogy maratont teljesítesz. Inkább tűzd ki, hogy hetente háromszor futsz 15-20 percet, majd növeld az időt és a távot.

3. Készíts beosztást!

A rendszeresség kulcsfontosságú, és hidd el, neked lesz könnyebb. Legyen a mozgásod napi rutin, vagy ahogy jónak érzed, és építsd be mindennapjaid közé.

4. Legyen csapatod! 

Edzeni egyedül nehezebb és unalmasabb. Keresd meg azokat a barátokat vagy családtagokat, akik szívesen csatlakoznának hozzád. Egy edzőpartner nem csak motiváló, de elszámoltathatóvá is tesz, így kisebb az esélye, hogy kihagyod az edzést.

5. Jutalmazd magad, mert kijár!

Adjon extra ösztönzést, hogy jutalmazod magad a kitűzött célok elérése után. Ez lehet egy relaxáló habfürdő, egy kellemes masszázs vagy egy finom, egészséges étel. A lényeg, hogy érezd meg, a kemény munka megéri.

6. Legyen edzésnaplód!

Írd le, mikor, mit és mennyit edzettél, hogyan érezted magad közben, és milyen eredményeket értél el. Ez nemcsak motivál, hanem segít nyomon követni a fejlődésedet is. Az edzésnapló visszanézése pedig erőt adhat a folytatáshoz.

7. Soha ne légy túl szigorú önmagadhoz!

Lesznek napok, amikor egyszerűen csak nincs kedved mozogni, mert esik az eső, sok volt a munka, vagy csak pihennél, és ez rendben is van. A legfontosabb, hogy ne hagyd, hogy egy kihagyott edzés elvegye a kedvedet. Térj vissza a rutinodhoz, amint lehet, mert hidd el, képes vagy rá!

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.