Agyvérzést kapott a Queen legendás gitárosa, Brian May

egészség Queen agyvérzés Brian May
A Queen gitárosa videóban jelentette be, hogy nemrég kórházba került. Brian May agyvérzést kapott, de mindenkit rögtön meg is nyugtatott: tud gitározni.

A Queen legendás gitárosa Instagram-oldalán, egy videóban tudatta a rajongóival, hogy nemrég kórházba került. Kiderült, hogy kisebb agyvérzést kapott a sztár, ami miatt egy darabig a bal karját nem tudta használni. „Kicsit ijesztő volt" - mondta Brian May.

Brian May, a Queen gitárosa agyvérzést kapott
Brian May, a Queen gitárosa agyvérzést kapott
Forrás: Getty Images 

Agyvérzés miatt került kórházba a Queen gitárosa, Brian May 

„Azért vagyok itt, hogy jó hírekkel szolgáljak - a jó hír az, hogy az elmúlt napok eseményei után tudok gitározni" - mondta  Brian May, a Queen gitárosa Instagramon közzétett videójában. „Azért mondom ezt, mert volt némi kétség. Történt ez a kis egészségügyi eset, amit említettem, körülbelül egy hete, amit ők kisebb szélütésnek neveztek" - folytatta a zenész. Vagyis agyvérzése volt a Queen gitárosának, ami miatt átmenetileg nem tudta használni a bal krját. „Hirtelen, a semmiből, nem tudtam irányítani ezt a karomat, szóval egy kicsit ijesztő volt, meg kell mondanom" - tette hozzá, de szerencsére a probléma nem bizonyult tartósnak. Addig nem is jelentkezett az egészségéről kapcsolatos hírekkel, amíg ki nem derült: a karjával nem lesz semmi baj. 

„A jó hír az, hogy jól vagyok. Csak azt teszem, amit mondtak, ami azt jelenti, hogy semmit. Szobafogságban vagyok. Nem mehetek ki - nos, nem vezethetek, nem szállhatok fel repülőre, nem emelhetem túl magasra a pulzusszámot... de jól vagyok" - biztosított róla mindenkit. 

 

A gitárosnak legutóbb 2020-ban volt komoly problémája az egészségével: szívrohamot kapott. A 72 éves zenésznek a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Ám először nem gyanokodott komoly és esetleg halálos kimenetelű diagnózisra, hiszen pár héttel ezelőtt kertészkedés közben érte sérülés. Azonban a mellkasában egyre jobban erősödő fájdalom nem hagyta nyugodni, így orvosa személyesen szállította kórházba.

III. Károly lovaggá ütötte Brian Mayt

Brian Mayt, a Queen együttes gitárosát  III. Károly a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra emelt, a hivatalos indoklás szerint a zene szolgálatában kifejtett munkásságáért és jótékonysági tevékenységéért. A zenész ugyanis - amellett, hogy asztrofizikusként végzett - állatjogi aktivista is.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.