öregedés ellen botox ráncok
Egy orvos osztotta meg annak a10 ételnek a listáját, amely jobb a ráncok és az öregedés ellen, mint a botox. Mutatjuk ezeket!

A krémeken, szérumokon, kozmetikai kezeléseken túl is van élet. A ráncok és az öregedés ellen már nem a botox az igazi megoldás, hanem az egészség és az olyan ételek fogyasztása, amelyek sejtregenerációs ásványi anyagokkal és vitaminokkal vannak ellátva. Szakértő szerint erre a 10 ételre van szükség ahhoz, lassítsuk az öregedést, segítsük a bőr regenerációját és megakadályozzuk a ráncok kialakulását.

botox helyett káposzta
A vitaminok és ásványi anyagok segítenek az öregedés lassításában és a ráncok kialakulásában, így hatékonyabbak, mint a botox.
Forrás: Shutterstock

Botox helyett ezt a 10 ételt edd

Dr. Eric Berg DC az egészséges ketózisra és az időszakos böjtölésre specializálódott, és azt javasolja, hogy a öregedéssel és ráncokkal járó problémát belülről kifelé, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag szuper élelmiszerek fogyasztásával kezdjük.

Videójában a doktor számos olyan tanácsot oszt meg, amelyek jobban, mint bármelyik kozmetikum. A videót több, mint 12 millión látták. Az íróként is dolgozó doktor elmagyarázza, hogy a ráncok az életkor előhaladtával azért alakulnak ki, mert egyre kevesebb kollagént termel a szervezetünk, de ettől függetlenül még nincs szükség botoxra, csak egy jó életmódra.

40 éves korunkra elveszítjük a kötőszövetekben lévő kollagén körülbelül 25%-át. Bizonyos antibiotikumok, ultraibolya sugárzás, magas cukorfogyasztás és helytelen táplálkozás hozzájárulhatnak a kollagén lebomlásához és felgyorsíthatják a korai öregedést." - mondja a szakértő.

A kollagén egy kulcsfontosságú fehérje, amely fenntartja a különféle kötőszövetek, például bőr, csontok, izmok, inak és szalagok szerkezetét és erejét. Ezt a szervezetünk a táplálékkal bevitt aminosavakból állítja elő, így nem mindegy, hogy mit és mennyit eszel. Emellett nagyon fontos, hogy 20 éves kor után csökken a kollagén termelése, viszont a diéta mellett a testmozgás a legjobb, amivel serkenthetjük a kollagéntermelést. Próbáld ki a planket, az excentrikus gyakorlatokat és a sprintet, mert ezek javítják a szív körüli ereket és szöveteket, és serkentik a kollagéntermelést.

Ami pedig a diétát illeti, Dr. Berg szerint az öregedésgátló vitaminok és ásványi anyagok elengedhetetlenek az étrendben. A legjobb vitaminok és ásványi anyagok az „öregedés visszafordításához” egy jó adag C-vitamin, amely kulcsfontosságú a kollagéntermeléshez. A nyers savanyú káposztát magas C-vitamin-tartalma miatt a legjobb választásnak tartja.

A K2-vitamin egy másik hatékony vitamin a bőr fiatalságának megőrzésében, mondja a szakértő, kiemelve a májat, a tojássárgáját és a vajat, mint elsődleges forrásokat. "Ez is segít a bőrnek fiatalos ragyogást kölcsönözni" - teszi hozzá.

Dr. Berg szerint szintén nagyon fontos a D-vitamin, illetve a magnézium, amelyek a szervezet kollagénszintjét magasan tartják. Ezek megtalálhatók az étcsokoládéban, mandulában és a spenótban is.

A listán szerepel a cink is, mert megőrzi a bőr egészségét és sebgyógyító hatású. Az osztrigában, vörös húsokban és májban is megtalálható, így ezeket is javasolt fogyasztani.

A jó minőségű fehérje létfontosságú ahhoz, mert biztosítja a kollagén előállításához szükséges aminosavakat. Az élelmiszerek közül az állati izomszövet mér tartalmas kollagént, de ide tartozik a csontleves, tojásfehérje, spirulina, csirkecomb és a vörös hús keményebb darabjai, mint a serpenyős sültek, szeletek és szegyek.

A fentiek alapján ezt a 10 ételt érdemes fogyasztanod: nyers káposzta, máj, tojássárgája, vaj, mandula, spenót, étcsokoládé, spirulina, tojásfehérje és vörös húsok.

Dr. Berg szerint az időszakos böjtölés is hatékony és vannak öregedésgátló előnyei, mert elindítja a szervezetben az autofágia néven ismert folyamatot, ami szintén erőteljes fiatalító hatással bír. Az időszakos böjt egyébként azt jelenti, hogy naponta több órára étel nélkül maradsz. Ez nemcsak a fogyásban segíthet, hanem az öregedési folyamat lassításában is, mert a 10-16 óra táplálkozási nélküli idő alatt a szervezet a zsírtartalékokat energiára használja fel, ami ketonok termelődéséhez vezet. Ezek a ketonok javíthatják a memóriát, miközben segíthetnek bizonyos betegségek lelassításában az agyban. Az időszakos böjt azonban nem mindenki számára megfelelő, és előfordulhat, hogy egyesek nem is képesek rá, ezért mielőtt belevágsz, kérd ki az orvosod véleményét.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.