Kourtney Kardashian elárulta, hogyan tartja fitten a vagináját – Szülés után is fontos számára az ép nemi szerv

Kourtney Kardashian így tartja fitten a vagináját
FilmMagic - Axelle/Bauer-Griffin
egészség Kourtney Kardashian szülés vagina
Kourtney Kardashian a The Kardashian című reality műsorban elárulta, hogyan tartja fitten és épen a vagináját negyedik gyereke születése után. Kourtney Kardashian meglepő őszinteséggel mesélt intim pillanatiról.

Kourtney Kardashian negyedik gyerekének adott életet néhány hónappal ezelőtt. A 45 éves realityceleb a The Kardashians legutóbbi epizódjában édesanyjának, Kris Jennernek elárulta, hogyan tartja fitten a vagináját alig néhány hónappal a szülés után.

Kourtney Kardashian így tartja fitten a vagináját
Kourtney Kardashian elárulta, hogyan tartja fitten a vagináját  Forrás: Getty Images for NYFW

Kourtney Kardashian elárulta, hogyan tartja fitten a vagináját 

Az őszinteségéről is ismert celebmami bevallotta, hogy még 10 kiló súlyfelesleggel küzd, ami miatt egyelőre nem aggódik, hiszen szoptatja még a kis Rockyt. Viszont a vaginájának épségére nagyon odafigyel. 

Elárulta, hogy  a prolapszus ellen, ami a kismedencei szervek süllyedését jelenti, Pilatessel védekezik, valamint hozzátette, hogy a szülés utáni első hat hónapban nem szabad futni és olyan sporttevékenységeket végezni, amiben ugrálás van. Kourtney Kardashian így vallott:

Még mindig van rajtam tíz kiló, ha a szülés előtti súlyomat nézzük.. Szeretném egyszer elérni azt az állapotot, de szoptatok, ezért nem sietek. A prioritásom nem az, hogy egycsapásra visszakapjam a régi formámat, mint a korábbi szüléseimnél. Emlékszem, hogy Mason után mekkora dolog volt, hogy milyen hamar visszanyertem a szülés előtti alakomat, és mindenki magazinfotókat akart rólam készíteni.  Én is erre vágytam ezért folyamatosan stresszeltem magam, és állandóan diétáztam. Ezúttal tényleg az egészséges táplálkozásra és a legjobb ételek fogyasztására koncentrálok, hogy fenntartsam a tejtermelésemet – mesélte Kourtney.

A vaginám épségére viszont odafigyelek. Pilateszezek, intim tornázom és betartom, hogy az első hat hónapban nem futok és nem ugrálok. Mert el akarom kerülni a prolapszust.

Prolapszus: A kismedencei szervek süllyedése akkor alakul ki, amikor a medencefenéki izmok és szalagok nem képesek megfelelő helyen tartani a kismedencében lévő szerveket, mint a hüvely, a méh, a húgyhólyag, a húgycső és a végbél. Ez a probléma leggyakrabban 50 év felett jelentkezik a hölgyeknél, különösen hüvelyi szülés után, de akár szülés előtt is előfordulhat. Tünetei közé tartozik a hüvelyből való kitüremkedés és az inkontinencia. Megelőzni ezt az állapotot nem igazán lehet, azonban a hüvelyi szülést követő intimtorna némi segítséget nyújthat. Sajnos, ha valakinek genetikai hajlama van erre a betegségre, gyakran ez sem elég a megelőzéshez.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.