Katalin hercegné ismét munkába állt: alig egy héttel azután, hogy bejelentette, befejezte a kemoterápiát

The Princess Of Wales Visits HMP High Down With The Forward Trust
UK Press via Getty Images/The Princess Of Wales Visits HMP High Down With The Forward Trust - Mark Cuthbert
visszatérés katalin hercegné gyógyulás
A walesi hercegné ismét munkába állt, több mint egy héttel azután, hogy bejelentette, befejeződött kemoterápiája. Katalin hercegné egyre jobban érzi magát és szeretne fokozatosan visszatérni a feladataihoz.

Kedden a walesi hercegné megbeszélést tartott a Royal Foundation Early Childhood Központ tagjaival a Windsor-kastélyban, hogy megvitassák az Early Years kampányát – derült ki a királyi család hivatalos programnaplójából, a Court Circularból. A Royal Foundation szerint az Early Years célja egy „gondoskodó világ” megteremtése, amely az egészséges és boldog gyermekek nevelésére összpontosít életük korai fejlődési szakaszában. A Court Circular szerint Katalin hercegné férje, Vilmos herceg nem volt jelen az eseményen, mivel a különleges erőknél tett látogatást.

Katalin hercegné
Katalin hercegné ismét munkába állt
Forrás: WireImage

Katalin hercegné ismét munkába állt

Katalin a múlt héten számolt be először nyilvánosan a rákkezeléséről. Egy videóban, amelyben Vilmos herceg és három gyermekük is szerepelt, bejelentette, hogy befejezte a kemoterápiát.

„Ahogy a nyár véget ér, nem tudom elmondani, mekkora megkönnyebbülést jelent, hogy végre befejeztem a kemoterápiás kezelést”hallható a szeptember 9-én közzétett videóban.

„Az elmúlt kilenc hónap hihetetlenül nehéz volt számunkra, mint család számára. Az élet egy pillanat alatt megváltozhat, és meg kellett találnunk a módját, hogy átvészeljük ezt a viharos időszakot és a bizonytalan utat.” A háromgyermekes anyuka – aki márciusban jelentette be, hogy rákos beteg – a folyamatot „összetettnek, ijesztőnek és kiszámíthatatlannak” nevezte.

„Bár befejeztem a kemoterápiát, az én gyógyulásom és teljes felépülésem útja még hosszú, és továbbra is minden napot külön kell megélnem” – tette hozzá.

„Azonban várom, hogy visszatérjek a munkámhoz, és az elkövetkező hónapokban néhány nyilvános szereplést is vállaljak, amikor csak tehetem.” Katalin hercegné rákdiagnózisa nem sokkal azután történt, hogy januárban hasi műtéten esett át. A hercegné sosem hozta nyilvánosságra, milyen típusú rákot diagnosztizáltak nála. Az év első hónapjaiban a nyilvánosság elől visszavonultan élt, júniusban a Trooping the Colour parádén tűnt fel először, majd júliusban részt vett a Wimbledonban megrendezett tenisztornán is.

Katalin hercegné és Vilmos herceg kész átvenni Károly királytól és Kamilla királynétól a trónt

Februárban tett sokkoló bejelentést a Buckingham-palota: a 75 éves III. Károly királynál rákot diagnosztizáltak, mindössze egy héttel azután, hogy prosztataműtét miatt kellett kórházba vonulnia. Az uralkodó, akit a diagnózist követően „könnyített szolgálatba” helyeztek, mostanra visszatért a királyi elfoglaltságaihoz, és szeptember 3-án a Kamilla királyné Dyson Rákközpont megnyitóján azt nyilatkozta, hogy az uralkodó remekül van. Ám bennfentesek szerint valójában aggódik férjéért, nem véletlen, hogy Katalin hercegné is visszatér a feladataihoz, és Vilmos herceg is egyre több munkát vállal át apjától.  Noha a király és a királyné látszólag határozottan áll a nyilvánosság elé, egy másik bennfentes korábban azt mondta az In Touchnak, hogy a dolgok sokkal zordabbak a színfalak mögött. „Bármilyen kellemetlennek is tűnik, a temetésének megtervezése már elkezdődött”mondta a forrás.

Vilmos herceg a nyári szünet befejeztével nemrég közzé tette munkatervét, amelyből kiderül, hogy a trónörökös egész szeptemberben elfoglalt lesz, ami annak köszönhető, hogy Károly király rengeteg feladatát adta át fiának.

 



 


 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.