Régóta kutatják a fűszerek különböző hatásait az emberi szervezetre, de most egy egészen megdöbbentő tényt tártak fel a szakértők.
Az édesgyökér édes és különleges íze miatt kifejezetten népszerű a konyhában, gyakran használják a világ különböző részein ételek és italok készítéséhez egyaránt. Azt viszont eddig nem is sejtettük, hogy milyen veszélyekkel járhat: a túlzott fogyasztása negatív hatással lehet a keringési rendszerre, különösen a szívre.
A benne található glicirrizinsav befolyásolja a vérnyomást és ha rendszeresen, nagy mennyiségben fogyasztod, komoly szívproblémákhoz is vezethet.
Egyes kutatások szerint pedig szívritmuszavart okozhat és súlyosbíthatja a magas vérnyomást, sőt, akár életveszélyes szívrohamhoz is vezethet.
Egyes régiókban már figyelmeztetik a lakosságot az édesgyökér fogyasztásának veszélyeire, ugyanakkor a mérsékelt fogyasztást továbbra is ajánlják a szakértők a remek gyulladáscsökkentő hatása miatt.
A legfontosabb tehát a mértékletesség, de ha hajlamos vagy a szívbetegségekre, akkor mindenképp csak kis mértékben javasoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.