Köretként vagy önmagában is kiváló ebéd, vagy vacsora lehet. Minél több zöldséggel gazdagítjuk, annál laktatóbb és finomabb. Mindenképpen változatosabb, mint a sima fehérrizs, hiszen a jázminrizsnek különleges aromája van.
Hozzávalók:
200 gr jázminrizs
fél bögre mazsola
375 ml víz
1 db közepes cukkini
1 szál póréhagyma
1 közepes sárgarépa
3 ek vörös currypaszta
fűszerek (kairói sharoma, thai curry fűszer)
200 gr rizshez 375 ml víz, minden további száz grammhoz 125 ml víz kell
Elkészítés:
1. A 200 gr megmosott jázminrizst és a fél bögre megmosott mazsolát feltesszük 375 ml vízzel főni. Ha a víz felforrt, lefedjük, és takaréklángon 20 percig puhára pároljuk.
2. Eközben egy közepes méretű teflonserpenyőben kókuszolajat hevítünk, majd beletesszük a currypasztát és kevergetve megpirítjuk.
3. Rádobjuk a karikára vágott póréhagymát, pár percig kavargatva pároljuk, majd hozzáadjuk a zsülienre vágott répát és a cukkinit is. 10-15 percig lassú tűzön pároljuk, és rászórjuk a thai fűszereket.
4. Ha a rizs megfőtt, hozzáforgatjuk a zöldségekhez és melegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 25-30 perc
Szükséges eszközök: kisebb lábas, közepes teflonserpenyő, kés, vágódeszka, 2 közepes üvegtál
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.