Ma egy hagyományos ételt készítünk, ami azonban megtörheti a rántott és sült húsok egyeduralmát - egy kis változatosságot csempészve a szombatba.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sertésszűz
8 dkg császárhús vagy bacon
8 dkg szeletelt gépsonka
1 dl tejszín
0,5 dl víz
1 evőkanál mustár
8 darab csemegeuborka
1 kis fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő: 35 perc
Elkészítés:
A sertésszüzet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott és serpenyőben elősütött császárhúshoz és sonkához. A húsokat összepirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Miután az is megpirult, hozzáadjuk a szintén vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a mustárt és a törött fekete borsot. Alaposan összeforraljuk. Végezetül hozzáadjuk a tejszínt és a vizet, alacsony lángon, fedő alatt összeforraljuk, majd forrón tálaljuk.
Extra tipp
Pulykahúsból is elkészíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.