Klasszikus, látványos és könnyű elkészíteni - ezzel a finomsággal kényeztesd a családodat!
Hozzávalók 4 személyre:
szilva, ízlés szerinti mennyiségben
2 egész tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1,5 dl tejföl
10 dkg vaj
0,5 csomag sütőpor
vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
10 dkg porcukor a szóráshoz
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a tojást, a vajat, a tejfölt és a sütőport összekeverjük, kivajazott, zsemlemorzsás tepsibe öntjük, majd tetejére félbevágott, kimagozott szilvát szórunk. 180 fokos sütőben, körülbelül 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Extra tipp:
A pite elkészítéséhez más gyümölcsöket is használhatunk, így például meggyet, szőlőt, szedret - frisset, fagyasztottat vagy befőttet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.