Ugye már ti is nagyon várjátok a húsvétot, amikor a legfinomabb tojásételeket ehetjük naphosszat? Íme, egy izgalmas kombináció tojással és hallal.
Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz olajoshal-konzerv (+1 evőkanál halolaj)
8 darab főtt tojás + 1 darab főtt tojás a díszítéshez
2 dl tejföl
4 evőkanál majonéz
1 csomag salátamix
fél citrom reszelt héja és leve
1 csomag snidling
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
Elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a citrom levével és reszelt héjával, az apróra vágott snidlinggel, az őrölt fekete borssal és a halkonzervben található halolajjal. A főtt tojásokat cikkekre vágjuk, majd a salátalevelekkel együtt a tányér közepére halmozzuk. Leöntjük az elkészített öntettel, majd a tetejére helyezzük a haldarabokat. Reszelt tojással megszórva, pirítóssal tálaljuk.
Extra tipp:
A szardínia vagy a tőkehal a legfinomabb, de akár kagylóval vagy tőkehalmájjal is elkészíthetjük. Figyelem: paradicsomos szószban eltett hallal viszont nem finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.