Azt nem állítjuk, hogy ez egy tipikus randiétel lenne, mert tele van fokhagymával, viszont formába lendülhetsz tőle, mert valóságos vitaminbomba ez a fogás!
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg lágy kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
35 dkg rukkola
4 szelet barna kenyér
a salátaöntethez:
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
1 dl olívaolaj
fél citrom leve
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
A barna kenyérszelet egyik oldalát bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával. A kecskesajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd ráhelyezzük a fokhagymás barna kenyérre. A rukkolát alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A salátaöntethez a mustárt, a citromlevelet, a mézet és az olívaolajat egy nagyobb pohárban összekeverjük, majd a salátával összekeverve vagy külön tálaljuk. Tálaláskor a saláta tetejére helyezzük a kecskesajtos toastot.
Extra tipp
Ha szeretitek a pálpusztai sajtot, azzal nem csak finomabb, de olcsóbb is ez a saláta. A lényeg a pirított kenyér és a sok fokhagyma! Ja, és a legjobb hozzá egy hideg rosé...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.