Ezt a különleges tortát Kardos Ditke készítette, mégpedig egy receptpályázatra. Köszönet érte! A pályázat ötlete azért pattant ki a fejemből, hogy elővarázsoljam a még házi szakácskönyvekben szunnyadó vagy éppen elfeledett, virágos recepteket. Nos, Ditke nagyon izgalmasat alkotott: nem véletlenül került bele a Virágkonyha című könyvbe is a recept. Igazán az ünnepi hétvégére való!
Hozzávalók:
1/2 kg szilva,
20 dkg alma,
23 dkg cukor,
2 kiskanál őrölt fahéj,
2 dl víz,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 evőkanál víz,
12 rózsa szirma,
4 dl tejszín,
2 csomag habfixáló,
a kakaós piskótához:
8 tojás,
8 evőkanál cukor,
csipet só,
8 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaópor
a marcipánalagúthoz:
2 tojás,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál cukor,
10 dkg marcipán,
5 evőkanál rózsalekvár,
1 kiskanál vaj
A csokimázhoz:
16 dkg étcsokoládés tortabevonó,
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál olaj,
8 evőkanál tejszín
A díszítéshez:
1 dl tejszín,
kandírozott rózsaszirmok
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.