Roberto konyhája recept bacon konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erre a hétre elhoztam nektek a francia konyha egy remekbeszabott ételét! A quiche-ről, mint mindenki más, én is azt hittem, nagyon nehéz elkészíteni. De tévedni emberi dolog, imádok tésztát gyúrni és ez az egyszerű vajastészta nem lehet nagy kihívás senkinek. A tölteléket pedig kedvünkre variálhatjuk!
Forrás: Roberto konyhája

Én a quiche szalonnás változatra esküszöm, de készítettem már garnélával, gombával és sonkával is. Sütöttem kerekre, vagy muffin formában, de volt alkalom, amikor a kenyérsütő formámba csináltam. A vegetáriánusoknak azt ajánlanám, pirítsanak cukkinit, vagy kaliforniai paprikát a hagymán bacon helyett. Dobják fel különféle sajtokkal és tegye mindenki sajátjává ezt a sok száz éves receptet. Kalandra fel és lisztezzük össze a konyhát!

Hozzávalók

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Töltelék:

  • 2 dl tejföl 20 % -os
  • 10 dkg bacon
  • 4 tojás
  • 1 fej vöröshagyma apóra vágva
  • 10 füstölt sajt reszelve
  • 1 dl víz
  • és a megmaradt tojásfehérje

Elkészítés

Tészta:

Készítünk tésztát a lisztből, a vajból, a tojás sárgájából és a vízből kis só hozzáadásával. Gyúrjuk sima állagúvá, alaposan meg lisztezett deszkán és hagyjuk hűtőben pihenni 30 percet.
Vajazzunk ki egy 24 cm-es tortaformát és nyújtsuk formára a tésztát és igazítsuk a formába. nem baj ha a széle túl lóg majd, csodásan meg fog pirulni. Süssük elő 10 percet 175 fokos sütőben. Majd vegyük ki, villával szurkáljuk meg.

Töltelék:

A szalonnát pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymát, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt a 4 tojással és a maradék fehérjével kikeverjük, sózzuk-borsozzuk. Hozzá adjuk a kihűlt hagymán pirított szalonnát és a felkarikázott póréhagymát és a félig sült tésztára öntjük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ajánlott a légkeveréses funkció, ha nincs rá mód, adjunk még 5-10 percet a quche-nek a sütőben. Hidegen tálaljuk, de már langyosan fogyasztva is tökéletes és napokig eláll hűtőben.

Quiche baconnal Forrás: Roberto konyhája
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.