Roberto konyhája: Darált húsos marharaguleves

Forrás: Roberto konyhája -
marharagu Roberto konyhája leves recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnéd te is új formában látni a padlizsánt és a cukkinit a tányérodon? Ebben a levesben felfedezheted, hogy nem csak salátában vagy roston sütve lehet elkészíteni. Kellemesen felváltja a krumplit vagy a petrezselyemgyökeret a levesben, és kicsit kizökkent a megszokásból. 

A darált marhahusival pedig igazán tartalmas lesz. Nagy kedvenc a vendégeim körében, ez a leves benne van a top 10-es kávézós leveslistában. Ahogy most nektek is, a vendégeimnek is elkészítem a héten.

Hozzávalók:

  • bors
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes cukkini
  • 1 közepes padlizsán
  • 1 sárga húsú kaliforniai paprika
  • 10 dkg bazsalikom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis doboz, 240 grammos töltőtömegű kockázott paradicsom
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 szál rozmaring
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Mossuk meg a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát, majd daraboljuk 1x1 cm-es kockákra. Hámozzuk meg a vörös- és fokhagymát, pucoljuk meg a répát. A répát szeleteljük fél karikákra. A vöröshagymát aprítsuk kockákra, és az olajon pirítsuk, majd adjuk hozzá a darált húst.

Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen megosztja velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Kevergetés közben aprítsuk durvára a bazsalikomot, és szórjuk a darált húsra. Adjuk hozzá a rozmaringot szárastul, és együtt pároljuk tovább az összezúzott fokhagymával. Megszórjuk az oregánóval, és alaposan megkeverjük. Ekkor már a húsunk szaftos, és várja, hogy hozzáadjuk a kockázott paradicsomot. A paradicsom majd lehűti az alapunkat, forraljuk újra, hogy hozzáadhassuk a zöldségeket.

Forrás: Roberto konyhája

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Némi együttes párolás után felöntjük vízzel. Amikor felforrt, vegyük vissza a hőfokot, ízesítsük sóval, borssal. Kóstoljuk folyamatosan, és ellenőrizzük, milyen állapotban vannak a zöldségek. Amikor minden puha, vegyük ki a rozmaringszárat, és tálaljuk a levest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.