Hozzávalók:
A padlizsánt mossuk meg alaposan, és mindkét végét vágjuk le. Vágjuk fel 2 cm vastag szeletekre. Ezt követően vágjunk a szeleteken zsebet: használjunk egy kis pengéjű kést, amit szúrjunk be a padlizsánszelet bőrös oldalán teljesen a szelet végéig, majd félkörívben félbevágva kialakítjuk a zsebet. A mozzarellát szeleteljük a padlizsánszeleteknek megfelelő mennyiségűre, és sózzuk meg a szeleteket.
Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!
Rakjunk egy mozzarellaszeletet és egy bazsalikomlevelet a padlizsánon nyitott zsebbe, majd forrósítsuk fel az olajat, és mind két oldalát süssük egyenként 4-5 percig. A megsült padlizsántáskákat tálaljuk tányérra.
A serpenyőt kevés olajjal melegítsük újra forróra, rakjuk bele a paprikát és a koktélparadicsomot. Pirítsuk 2 percig, majd locsoljuk meg balzsamecettel és a mézzel. Rázzuk össze, és el is készült. Tálaljuk a padlizsán mellé.
Tipp!
Készíthetünk házilag pesztót, ha van a közelben piac, mert igazán szép bazsalikomot ott lehet venni, és nem drága. A fenyőmagot is kimérve vehetjük, annyi dekát, amennyit akarunk!
Hozzávalók a pesztóhoz:
Rakjuk turmixgépbe a fenyőmagot az olívaolajjal, és lassú fokozaton turmixoljuk össze. Állítsuk le a turmixgépet, és megfelezve a bazsalikomcsomót két részletben turmixoljuk hozzá a parmezán sajttal együtt. Kellemesen sűrű lesz, és 1-2 órás hűtés után kenhetővé válik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.