A Maldív-szigetek az Indai-óceán egyik fontos kereskedelmi úti céljai közé tartozik. Sokféle náció megfordult itt, hiszen a világ minden pontjáról érkeztek ide utazók, kereskedők. A népek vándorlásának köszönhetően a kultúra különösen sokszínűvé vált, így ez abszolút érzékelhető a nyelvezeten, a művészetben, a vallásban, és természetesen a gasztronómiában is.
A helyi konyha a környező országok gasztrofúziójából áll össze. A tandoori csirkén át a pho levesig mindenki megtalálja a kedvére való ízvilágot.
A születésnapom éppen az utazásunk idejére esett, így csak az volt a kívánságom, hogy egy autentikus vacsora keretében ünnepelhessem meg azt. Hatalmas bőségtálak hada várt, ahol mindent megkóstolhattunk, mi szem-szájnak ingere. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt esznek, így a különféle saláták, előételek java része ebből állt.
A sziget elhelyezkedéséből adódóan a tengeri halak sem hiányozhattak az étlapról, és a tányérunkról sem. Frissen grillezve kóstolhattuk meg a helyi különlegességeket, ami mellé rizst ajánlottak.
A maldív gasztronómiának hihetetlenül gazdag a desszertkínálata is, melynek kapcsán két finomságot említenék, egyfelől a bondi bait, ami egy rózsavizes, kókuszkrémes édesség, illetve a másik kedvencemet a huni bondhit, amely egy banános, ropogós rolád.
A nagy ünneplés közepette felkerült ránk a helyiektől kapott lepel és pálmalevélből készült nyaklánc is, majd kezdetét vette az örömzenélés a különböző dobokkal, hangszerekkel. Végigtáncoltuk az estét. Hálás vagyok, hogy itt ünnepelhettem a szülinapomat, azt hiszem életem egyik legfelejthetetlenebb napja volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.