És hogy miből állt kint egy átlagos napi kulináris kalandozásom? Nos, kezdjük a reggelivel, amit nem bonyolítanak túl, így szokásosan valami friss péksüteményt kínáltak lekvárral és egy kis kávéval. Ebédre azonban már előkerültek a szaftos grillhúsok, amelyek leginkább marhából készültek, és könnyed, ropogós salátával tálalták őket.
Nagy hagyománya van náluk az előételeknek, ami általában matambre vagy empanada. A matambre főtt tojással és zöldségekkel töltött hústekercs, míg az empanada nemzeti ételnek számít. Itt a tésztát darált marhahússal töltik, majd olajban sütik ki. Ezenkívül még nagyon népszerű a carbonada ragu, ami marhából, kukoricából, burgonyából, sütőtökből és paradicsomból készül.
Uzsonnára leginkább péksüteményeket, valamint desszerteket eszegettünk egy finom, gőzölgő kávé társaságában.
A vacsoraidő a magyar szokásokhoz képest elég későre esik. Ugyanis rendszerint 9 óra körül szolgálják fel, és általában ez a leglaktatóbb étkezés mind közül. Ilyenkor kerülnek elő
a méretes steakek, amelyek olykor 10 cm-es vastagságúak is lehetnek!
Elképesztően finomak, tökéletes az állaguk, a fűszerezésük, és bizony elég olcsón lehet az éttermekben egy kiadós vacsorát elfogyasztani.
Mindezek után érdemes megkóstolni a desszerteket is, ami az édesszájúaknak maga a mennyország lehet. Leginkább tejes édességek széles tárháza várja a turistákat. Bevallom, nekem ezek a finomságok már-már túl édesek voltak. A legismertebb a dulce de leche, ami egy nádcukorral készült karamellizált tejkrém, amelyet különféle édességek készítésére, illetve ízesítésére használnak. Ezenkívül a flan, a spanyolok híres karamellkrémje is népszerű az argentin éttermek kínálatában.
Igazi koffein- és energiabomba, amit bármelyik napszakban fogyasztanak. Helyi hagyomány, hogy az italt egy korty után továbbadják, ezzel mutatva az egymás iránti tiszteletüket.
Egyszer volt szerencsém egy három Michelin-csillagos argentin séf, Juan Amador bécsi éttermében, az Amador'sban megkóstolni a legfinomabb steaket, amit valaha ettem. Felejthetetlen élmény volt! A séf úr meg is hívott a soron következő vacsoraestjére, amit már nagyon várunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.