Hozzávalók 6 főre:
Elkészítés:
1. Rakjuk magasfalú keverőtálba a túrót, üssük hozzá a tojásokat, adjuk hozzá a csipet sót, a búzadarát és a porcukor felét. Egy fakanállal keverjük alaposan össze és fóliával lefedve pihentessük 40 percet.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben és rakjuk bele a zsemlemorzsát. Kislángon folyamatosan kevergetve pirítsuk aranybarnára és rakjuk félre hűlni.
3. Fogjunk egy sűrű lyukú szűrőt vagy inkább szitát és helyezzük egy kisebb tálra. Rakjuk a szitába a tejfölt és hagyjuk 10 perc alatt kicsöpögni a benne lévő savót. Ezek után, öntsük ki a savót a tálból és rakjuk bele a lecsöpögött tejfölt. Reszeljük hozzá a citrom héját és adjuk hozzá a citrom levének felét a porcukorral együtt. Keverjük alaposan össze és rakjuk hűtőbe a tálalásig.
4. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, formázzunk tetszőleges méretű gombócokat a búzadarás-túróból és rakjuk a lobogó vízbe. Forrástól számítva főzzük 5 percig, amíg fel nem jön a víz tetejére, majd szedjük ki a pirított morzsára és forgassuk meg benne alaposan a gombócokat. Tálaljuk a citromos tejfölünkkel és porcukrozzuk meg alaposan. Én személy szerint nagyon szeretem házi baracklekvárral is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.