3 isteni, kávés süteményrecept

Forrás: Shutterstock -
cappuccino eszpresszó recept kávé2018 kávé sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávét mindenki másképp szereti, így a kávés desszertek terén se várj két egyformát. Van, amibe frissen lefőtt fekete kell, de akad, ami megelégszik az instant kávéval. Vannak köztük édesek és krémesek, de akadnak roppanósan erősek is. Példaként három különböző stílusú és íz világú kávés sütemény receptet hoztunk.

Cappuccino torta recept

Hozzávalók:

  • 250 gramm vaj, lágyítva
  • 250 gramm barna cukor + 2-3 evőkanál
  • 300 gramm liszt
  • 1 púpozott kávéskanál sütőpor
  • 4 tojást megverték
  • 50 gramm apróra vágott és pirított dió
  • 200 ml nagyon erős kávé, hűtött

A mázhoz:

  • 500 gramm mascarpone
  • 2 evőkanál barna porcukor
  • kakaópor díszítésére
Cappuccino torta Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra. Egy tálban keverd össze a vajat, a sütőporos lisztet és a cukrot, míg homogén állagú lesz. Ezután add hozzá a tojásokat, a diót és a kávé felét, majd ismét keverd el. Tedd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és süsd 25-30 percig.
A maradék kávét édesítsd a plusz cukorral, és a formából kivett, még meleg tortát locsold meg vele – nem kell az egészet ráönteni. Amíg a sütemény hűl, készítsd el a krémet. A mascarpone-t tedd egy tálba, keverd össze a maradék kávé maradékával, amíg sima és krémes nem lesz. Tedd a mélyhűtőbe dermedni.

Ezután már nincs más dolgod, mint összeállítani a tortát: Vágd félbe, töltsd meg a krémmel, de hagyj a tetejére is. Kész!

Eszpresszós muffin recept

Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 / 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 / 2 teáskanál só
  • 3 evőkanál eszpresszó instant kávépor
  • 10 evőkanál sózatlan vaj (lágyítva)
  • 1 csésze mínusz 1 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • 2 nagy tojás
  • másfél csésze natúr joghurt
  • 1 csésze csokoládé zseton
Eszpresszós muffin Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra és béleld ki a muffin sütőformákat. Egy nagy tálban keverd össze a szódabikarbónát, a sót és az eszpresszóport, majd tedd félre. Egy külön tálban keverd el alaposan a tejszínt, a cukrot, majd add hozzá egyenként a tojásokat, végül a joghurtot. Ezután add hozzá az eszpresszóporos keveréket, majd legvégül a sütőporos lisztet. Lazán keverd bele a csokoládé zsetonokat, és mehet is a massza a formákba, majd a sütőbe, 25-30 percre. Kész is!

Feketekávés sós keksz recept

Hozzávalók:

  • 225 gramm édes csokoládé
  • 6 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál instant kávépor
  • 1/3 csésze liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 3/4 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília
  • 1 evőkanál tengeri só
Feketekávés sós keksz Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Vízgőz fölött olvaszd meg a csokoládét, a vajat és a kávéport, keverd homogénre, majd tedd félre hűlni. A lisztet, a sütőport és a sót keverd össze egy tálban, egy másikban pedig a tojásokat, a cukrot és a vaníliát. Ez utóbbihoz add hozzá a meghűlt csokis masszát, majd forgasd bele a lisztes keveréket. Tedd a hűtőbe 1-2 órára. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, béleld ki a tepsit sütőpapírral, majd halmozd rá a tésztát kerek, lapos formákban. 10-12 percig süsd. Kész is!

„Akár iszod, akár eszed", a kávés csodákat gyermek kezébe ne tedd!

Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.