Ez a leves alacsony zsírtartalmú, vegán, gluténmentes, olajmentes, cukormentes és gazdag rostokban, fehérjében és vasban.
Vegán fűszeres bableves
Hozzávaló:
1 csésze kockára vágott vöröshagyma
1 csésze kockára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott zöldpaprika
1 csésze apróra vágott szárzeller
¼ csésze apróra vágott jalapeno paprika
3 gerezd apróra vágott vagy áttört fokhagyma
2 teáskanál római kömény
2 teáskanál oregánó
2 teáskanál chilipor
3-4 csésze zöldségleves-alaplé
1 csésze paradicsomszósz
2 csésze előfőzött vagy konzervbab
1/2 csésze apróra vágott koriander
só és bors ízlés szerint
Elkészítés
1. Tedd egy felforrósított lábasba a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a fokhagymát és a paprikát, folyamatos kevergetés mellett hagyd 5-10 percig főni, míg el nem kezdenek puhulni. Ezután szórd bele a fűszereket, és főzd még néhány percig.
2. Add hozzá a babot, a paradicsomos mártást és a levesalapot, majd főzd további 10-15 percig.
3. Vedd ki a leves egyharmadát, turmixold alaposan össze, majd öntsd vissza. Keverd bele a koriandert, majd sózd és borsozd ízlésed szerint.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.